Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

Trakya'da ormanlar yangınlara karşı 18 kuleden gözetleniyor

Trakya'da ormanlar yangınlara karşı 18 kuleden gözetleniyor

Yayınlama: 23.06.2024 - 22:13 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Şahan:
"Sabit kulelerimizde 7/24 personelimiz bulunmakta, bu personel ormanlarda çıkabilecek bir yangında en yakın ekipleri harekete geçiriyor. Bu bizim için çok önemli, yangına ne kadar erken müdahale edersek o kadar iyi"
"Son 10 yılda Trakya'da 324 yangında 497 hektar ormanlık alanımız zarar gördü"

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da ormanlar olası yangınlara karşı, bölgeye hakim tepelerdeki 6'sı insansız, 18 gözetleme kulesinden 24 saat gözetleniyor.

Ormanlık alanların kontrolünde önemli rol oynayan kulelerde görevli personel, dürbünlerle sürekli bölgeyi kontrol ediyor. Yangınla karşılaşması durumunda kule görevlisi, ilgili birimlere bilgi veriyor.

Modern kamera sistemlerinin bulunduğu insansız gözetleme kulelerinden alınan kayıtlar da görevlilerce günün 24 saati takip ediliyor. Yangın tespit edilmesi durumunda ekipler harekete geçiriliyor.

İstanbul Orman Bölge Müdür Yardımcısı Erdal Şahan, AA muhabirine Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da orman yangınlarına karşı 319 yangın işçisinin hazır olduğunu söyledi.

Trakya'da yangın söndürmede kullanmak üzere 48 ilk müdahale aracı, 16 arazöz bulundurulduğunu ifade eden Şahan, 6'sı insansız 18 kuleden ormanların gözetlendiğini kaydetti.

Kulelerin orman yangınlarına müdahale açısından çok önemli olduğunu vurgulayan Şahan, şöyle konuştu:

"Sabit kulelerimizde 7/24 personelimiz bulunmakta, bu personel ormanlarda çıkabilecek bir yangında en yakın ekipleri harekete geçiriyor. Bu bizim için çok önemli yangına ne kadar erken müdahale edersek o kadar iyi. Yangının erken haber alınması, erken ulaşılıp, erken müdahale edilmesi çok önemli. Bununla ilgili ülkemiz ortalaması 11 dakika. Dünya standartlarının üzerinde bir durumdayız. İnşallah daha aşağılara çekmek isiyoruz."

- "Yangının davranışı incelenerek müdahale şekli tespit ediliyor"

Yangınların meydana gelme sebeplerinin yüzde 89'unun insan kaynaklı olduğuna işaret eden Şahan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla beraber son yıllarda anız yangınlarında bir artış görülmekte. Bununla ilgili köylülerimiz ve ilgili birimlerle irtibat halinde çalışmalarımız devam etmektedir. Son 10 yılda 324 yangında 497 hektar ormanlık alanımız zarar gördü.

Orman Genel Müdürlüğümüz bu yıl 14 insansız hava aracını orman yangınlarıyla mücadelede kullanmakta. İnsansız hava araçlarıyla almış olduğumuz görüntüler Ankara'da Orman Yangınlarıyla Mücadele Daire Başkanlığında bulunan Yangın Yönetim Merkezinde incelenmekte yangının davranışı, nereye gideceğiyle ilgili tahminlerde bulunarak ona göre müdahale şekilleri tespit edilmekte."

Orman yangınlarına karşı vatandaşların da duyarlı olmasını isteyen Şahan, "Söndürülmemiş bir piknik ateşi, söndürülmemiş bir izmarit veya ormana gelişigüzel atılmış cam. Bunlar ormanlarımızı ciddi bir risk altına sokmaktadır. Bu yüzden vatandaşlardan talebimiz bu kritik havalarda ateş yakmasınlar ve sigaralarını ormana atmasınlar. Kesinlikle ateşe dikkat etsinler. Olası bir yangın gördüklerinde 112 ihbar hattına acil olarak bildirsinler." ifadelerini kullandı.

Orman Genel Müdürlüğünce yangınlarda zarar gören alanların ağaçlandırıldığını dile getiren Şahan, bu çalışmalara önem verdiklerini anlattı.

 

 

 

# TRAKYA\'DA # ORMANLAR # YANGINLARA # Karşı # 18 # kuleden # gözetleniyor
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE