Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Turşudan Soka’ya: Balkan Lezzetleri Saray’da

Turşudan Soka’ya: Balkan Lezzetleri Saray’da

Yayınlama: 10.09.2026 - 13:08 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

Saray Balkan Göçmenleri ve Mübadilleri Derneği üyeleri, kısa süre önce hizmete giren Balkan Turşucusu’nu ziyaret ederek işletme sahiplerine hayırlı olsun dileklerini iletti.

İşletmeciliğini Saray Balkan Göçmenleri ve Mübadilleri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Sevil Şahin ile dernek üyesi Sevgi Gökdağ’ın üstlendiği Balkan Turşucusu, Saray’da kapılarını açtı.

Saray Balkan Göçmenleri ve Mübadilleri Derneği Yönetim Kurulu üyeleri, yeni işletmeyi ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerini iletti. Ziyarette, işletmede sunulan yöresel ürünler hakkında bilgi alındı.

Zengin turşu çeşitlerinin yanı sıra Trakya’da üretilen doğal ve yöresel ürünlerin de yer aldığı Balkan Turşucusu, farklı lezzetleri bir arada sunuyor. İşletmede ev yapımı doğal çorbaların yanı sıra Balkan mutfağının özel lezzetlerinden kaymaklı biber turşusu Soka da müşterilerin beğenisine sunuluyor.

BALKAN KÜLTÜRÜNÜN ÖNEMLİ BİR PARÇASI

Balkan mutfağında turşu, yalnızca kış hazırlığı olarak değil, nesilden nesile aktarılan köklü bir kültürün parçası olarak öne çıkıyor. Özellikle sonbahar aylarında ailelerin ve komşuların bir araya gelerek kışlık hazırlıklarını yapması, Balkan kültüründeki dayanışma geleneğinin önemli örnekleri arasında yer alıyor.

Salatalık, lahana, biber ve yeşil domates gibi pek çok sebzeden hazırlanan turşular; sarımsak, nohut, defne yaprağı ve çeşitli baharatlarla fermente edilerek kendine özgü ekşi ve aromatik lezzetine kavuşuyor.

Balkan mutfağının dikkat çeken lezzetlerinden Soka ise süt, kaymak ve özel biberlerin fermantasyonuyla hazırlanarak turşu ile süt ürünlerini bir araya getiriyor.

Balkan sofralarında turşu; ana yemeklerin tamamlayıcısı, özellikle kış yemeklerinin dengeleyicisi ve misafir ağırlama kültürünün önemli ikramlarından biri olarak kabul ediliyor.

GELENEKSEL LEZZETLER SARAY’DA YAŞATILACAK

Balkan Turşucusu’nun açılması, hem Balkan mutfağının geleneksel lezzetlerinin yaşatılması hem de Trakya’nın doğal ve yöresel ürünlerinin Saray halkıyla buluşturulması açısından önem taşıyor.

Saray Balkan Göçmenleri ve Mübadilleri Derneği üyeleri, işletmeciler Sevil Şahin ve Sevgi Gökdağ’a misafirperverlikleri ve nazik karşılamaları için teşekkür ederek yeni iş yerlerinin hayırlı olmasını, bol kazanç ve başarı getirmesini diledi.

Haber Resmi

 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

MARKETLERDE OYUNCAK REYONLARI 

Saray’da Yeni Dönem: Her İcraatın Başı Besmele!

YEŞİLÇAM'IN DUVARINDA Kİ "NOTHING": BİR KELİMENİN ARDINDA Kİ ANLAM

Yaşarken Kıymet Bilin

Aynı Ürün, Üç Farklı Fiyat! Bu Nasıl Bir Serbest Piyasa?

İNSAN GİBİ YAŞAMAK ZOR 

BÖYLE PARTİLİ OLUNMAZ

Ekilmeyen Mısırın Festivali!

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE