Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

VALİ AZİZ YILDIRIM ZEYTİN HASADINA KATILDI

VALİ AZİZ YILDIRIM ZEYTİN HASADINA KATILDI

Yayınlama: 21.11.2020 - 15:56 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Vali Aziz Yıldırım, beraberinde Şarköy Kaymakamı Şenol Kaya, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Öcal ile birlikte Şarköy ilçemiz İğdebağları Mahallesinde zeytin hasadına katıldı.

Zeytin üreticileriyle bir süre sohbet eden Vali Yıldırım, zeytin hasadının bol ve bereketli geçmesini diledi.

Zeytin hasadı sonrasında Şarköy ilçemizde Eriklice Kooperatifi Yağhanesini ziyaret ederek zeytinin yağa dönüştürülmesi süreci ile ilgili bilgi aldı.

Sonrasında Vali Yıldırım, Marmara Birlik Zeytinyağı Fabrikası’nı ziyaret etti. Fabrikayı gezen Vali Yıldırım, fabrika hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Vali Yıldırım’a İl Jandarma Komutanı Kıd. Alb. Osman Kılıç eşlik etti.

Zeytincilik, İlçemiz için önemli tarımsal faaliyet alanlarından biri olarak görülmektedir. Genel olarak bölgemizde Gemlik tipi sofralık zeytin yetiştiriciliği gerçekleştirilmektedir. Çiftçilerimiz, yetiştirdikleri zeytinin büyük bir kısmını Marmarabirlik Mürefte Zeytin Tarım Satış Kooperatifi'ne satarken, bir kısmını da kendi imkânları ile değerlendirmektedir.

İlçemizde zeytin yetiştiriciliği, 2.500 üreticinin 41.500 dekar alan üzerinde bulunan yaklaşık 1.037.500 adet zeytin ağacı ile gerçekleşmektedir. Genel olarak sofralık ve yağlık olarak değerlendirildiğinde yıllık ortalama 12 bin ton civarında zeytin üretimimiz gerçekleşmektedir.

İlçemiz genelinde, 2020 yılı üretim sezonunda önceki yıllara göre özellikle kış döneminde daha az yağış gerçekleşmesi, tam çiçeklenme dönemi zamanında meydana gelen lokal aşırı yağışlar ve düşük sıcaklıklar nedeniyle ortaya çıkan döllenme eksikliği ile gece-gündüz sıcaklık farkının yüksek olması nedeniyle zeytin ağaçlarının meyve tutumunda aşırı düşüş gözlemlenmiştir. Yaz aylarının da yağışsız ve sıcak geçmesi ile kuraksama yaşanmış olup, meyve kalitesi düşük kalmıştır. Bazı zeytin ağaçlarında meyve tutumunun gerçekleşmediği ve bu nedenle de ürün hasadı yapılamadığı tespit edilmiştir. Belirtilen iklimsel faktörlerden dolayı, İlçemiz genelinde %40-45 arası rekolte kaybı yaşanabileceği kanaatindeyiz.

# Vali # Aziz # Yıldırım # ZEYTİN # Hasadına # Katıldı
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE