Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

VEKİL YONTAR: 25 BİN REHBER ÖĞRETMEN ATAMA BEKLERKEN SİZ OKULLARA İMAM ATIYORSUNUZ!

Yayınlama: 12.12.2023 - 15:31 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili Nurten Yontar 158 okula manevi danışman adı altında imam atanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Eğitim sisteminin git gide köhneleştiği bu dönemlerde okullara rehber öğretmen yerine imam ataması yapılmasının doğru olmadığını belirten Vekil Yontar: “Sizin bu zihniyetiniz gitmeden öğrenciler bu karanlıktan kurtulamayacak” dedi.

Vekil Yontar, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kaymakamlıklara gönderilen yazı ile 108 okula manevi danışman adı altında İmam atanmasına ilişkin değerlendirmede bulundu. Vekil Yontar yaptığı açıklamada öğretmenlerin yıllardır atama beklediğinin altını çizerek şunları söyledi: “Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden kaymakamlıklara gönderilen yazıyla 158 okula manevi danışman adı altında imam atandı. Aynı yazı başka illerin müdürlüklerinden de okullara gönderildi. Tam da PISA raporlarında okullarda okuduğunu anlama yeterliliğinde son sırada olduğumuz ortaya çıkmışken, her 100 öğrenciden 20'sinin sınıfa aç girdiği OECD raporlarında yazılmışken okula manevi danışman atamak nasıl bir zihniyetin ürünü, nasıl bir cehalettir? 

Bunun yanı sıra, Örgün Eğitimle ilgili bunca sorun dururken bakanlığınız nelerle uğraşıyor.

Her gün akran zorbalığının, madde bağımlılığının ve istismarların yaşandığı okullarımıza rehber öğretmen atamıyorsunuz; 25 bin rehber öğretmen atama bekliyor ama siz bunun yerine imam atıyorsunuz. Ne dinle ilginiz var, ne bilimle, ne fen ile, ne de çocuklarla.

Siz ve bu köhne anlayışınız gitmeden öğrenciler karanlıktan, eğitim sistemi bozulmaktan kurtulamayacak.” 

# Vekil # YONTAR: # 25 # Bin # REHBER # Öğretmen # atama # BEKLERKEN # Siz # Okullara # İmam # ATIYORSUNUZ!
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE