Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›ULUSAL
ULUSAL

“Viyana Milli Ekonomi Modeli'ni konuşurken Ankara'da tekme tokat kavga vardı”

“Viyana Milli Ekonomi Modeli'ni konuşurken Ankara'da tekme tokat kavga vardı”

Yayınlama: 14.02.2026 - 14:33 Güncelleme: 14.02.2026 - 14:38 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

“Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sözcüsü Lütfullah Önder basın toplantısı düzenleyerek Viyana'da gerçekleştirilen 11. Uluslararası Milli Ekonomi Modeli Kongresi'ne ilişkin bilgi verdi.
Önder şunları söyledi;
“Viyana Türkler tarafından iki kez kuşatıldı ve Viyana surlarını aşamadılar. Ama bugün bir Müslüman Türk'ün yazdığı Milli Ekonomi Modeli Viyana Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde tartıştıldı. Şimdi böylesine bir olay yaşanırken, Avrupa'nın göbeğinden bütün dünyaya bu deklare edilirken biz, 'herhalde Türkiye'de yerinden oynayacak' dedik. Ama Türkiye'ye dönüp baktığımız zaman Meclis'te milletvekillerinin birbirlerine yumruk attıklarını görüyoruz. Türkiye'de yaklaşık 30 yıldır aynı siyasi parti tarafından yönetilen bir ilçenin 'bu sefer başka bir siyasi parti yönetsin' diyen milletin başka bir siyasi parti belediye başkanını seçtikten sonra o belediye başkanının partisinden ayrılıp tekrar iktidara geçmeyi konuştuğunu maalesef görüyoruz. Türkiye'de ülkeyi yönetmeye talip olan insanların birbirlerine hakaretler, küfürler ettiğini maalesef gördük. Bağımsız Türkiye Partisi'nin ekonomi programı, Prof. Dr. Haydar Baş'ın Milli Ekonomi Modeli Avrupa'nın göbeğinde, bilim merkezinde bütün dünya için bir kurtuluş, bir çıkış yolu, tıkanan ekonomik sistemin için bir çıkış yolu olarak konuşulurken maalesef ülkemizde bu mevzular tartışılıyordu. Umarım bu yanlış gidişat durur.

“Ekonomi milletimizin temel gündemidir”
Ekonomi milletimizin temel gündemidir, değişmez gündemidir. Gündemde ne konuşulursa konuşulsun insanlar açlığı yaşıyor, yoksulluğu yaşıyor. O nedenle değişmez gündemidir. İnsanlar yoksulluktan kurtuluncaya kadar bu değişmez gündemidir. Umarım bunu çözecek Milli Ekonomi Modeli'ni tüm partiler, tüm bilim insanları, medya organları masaya yatırır, konuşmaya başlar. Tıpkı Viyana'da iki gün boyunca dünyanın farklı yerlerinden gelen bilim insanlarının yaptığı gibi eleştirebilirler, aleyhe konuşabilirler ama konuşmaya başlarlar. Aksi halde maalesef işte meleklerin cinsiyetini tartışan Bizansların durumuna ülkemizi düşürmüş oluyorlar.

“BTP Prof. Dr. Haydar Baş'a ait Milli Ekonomi Modeli'ni uygulayacaktır”
Milli ekonomi modeli Kurucu liderimiz Prof. Dr. Haydar Baş tarafından kaleme alınmış,  2005 yılında bir kitap haline getirilmiş, birçok dile çevrildikten sonra da bütün dünyaya kapitalizmin, sosyalizmin dışında ekonomide üçüncü yol olarak vaaz edilmiş, dünyaya deklare edilmiş bir modeldir. Bu model Bağımsız Türkiye Partisi'nin de ekonomi programını oluşturmaktadır. Bağımsız Türkiye Partisi iktidar olduğunda Prof. Dr. Haydar Baş'a ait Milli Ekonomi Modeli'ni uygulayacaktır. Bu anlamda Bağımsız Türkiye Partisi Türkiye'deki bütün siyasi partilerden, hatta dünyadaki bütün siyasi partilerden ayrılmaktadır. Çünkü bir bütün olarak Milli Ekonomi Modelini programına almış tek siyasi partidir.

“Milli paralarla dış ticaret BRICS ülkelerinin ana hareket noktasını oluşturuyor”
Milli ekonomi Modeli'nin önermeleri, belli alanlarla ilgili çözüm önerileri dünyanın farklı ülkelerinde uygulanıyor. Örneğin milli paralarla dış ticaret bugün BRICS ülkelerinin temelini ve ana hareket noktasını oluşturuyor. Bugün Basic İncome ( Temel evrensel gelir)  yani bizim programımızdaki vatandaşlık maaşı birçok ülkede uygulanıyor, tartışılıyor. Ama bir bütün olarak ekonominin tarifinden paranın tarifine, insan tarifine varıncaya kadar ekonomik sistemin bir bütün olarak uygulamayı vadeden ve bunu programını almış olan tek siyasi parti Bağımsız Türkiye Partisi'dir.”

 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE