Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

“YAŞANAN ENFLASYON, RESMİ ENFLASYONA DİKİZ AYNASINDAN EL SALLIYOR”

“VATANDAŞIN CEBİNE VE İRADESİNE DARBE HABERLERİ AYNI GÜNLERDE GELİYOR” “DEVLET YÖNETİMİNDE ÇÖKÜŞ İLE EKONOMİDE ÇÖKÜŞ LEGO PARÇALARI GİBİ BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR”

Yayınlama: 04.11.2024 - 13:15 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

CHP’li Öztrak, açıklanan son verilere göre Türkiye’nin dünyada en yüksek enflasyon yaşanan 6 ülkeden biri olduğunu belirterek, “Vatandaşın cebine indirilen darbe olan enflasyon verileri, vatandaşın iradesine indirilen darbe olan kayyum haberleriyle aynı gün geliyor. Devlet yönetiminde, kurumlarda, adalette ve ekonomi yönetiminde yaşanan keşmekeş ve çöküş lego parçaları gibi birleşiyor, tek kişilik yönetimin serencamını ortaya koyuyor” dedi.

Enflasyon araştırması yapan İTO ve ENAG gibi kurumlar ile TÜİK arasındaki makasın açılmaya devam ettiğini kaydeden Öztrak, “Vatandaşın yaşadığı enflasyon, hükümetin tabelaya yazdığı resmi enflasyona dikiz aynasından el sallıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Ekim ayı enflasyon verileri üzerinden hesaplanan, 2025’te vergi, harç ve cezaların artırılmasında uygulanacak yeniden değerleme oranının yüzde 44 olduğuna dikkat çeken Öztrak, bu oranın 2025 için öngörülen enflasyonun 2,5 katından fazla olduğunu söyledi.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, bugün açıklanan 2024 Ekim ayı enflasyon verileri ile siyasette yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Öztrak, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti.

EN YÜKSEK ENFLASYON YAŞANAN 6 ÜLKEDEN BİRİYİZ
Ekim ayında aylık enflasyon; İTO’ya göre yüzde 3,64; EN-AG’a göre yüzde 5,57; TÜİK’e göre yüzde 2,88 oldu. Resmi enflasyon ile yaşanan enflasyon arasındaki makas açılmaya devam ediyor. Yıllıkta ise yüzde 48,6 ile dünyada en yüksek enflasyonu yaşayan 6 ülkeden biriyiz. Aynı grupta olduğumuz ülkeler: Arjantin, Suriye, Güney Sudan, Filistin, Zimbabve. Diğer taraftan TÜİK’e göre son bir yılda; kiralar yüzde 113, eğitim ücretleri yüzde 94, kreş fiyatları yüze 86, sebze fiyatları yüzde 75, kuzu eti fiyatı yüzde 71, hastane hizmetlerinin fiyatları yüzde 65 artmış. Resmi rakamlarla baksak bile, vatandaşlarımızın en çok ihtiyaç duyduğu mal ve hizmetlerin fiyatlarındaki artış, tabelaya yazılan enflasyonun çok üstünde.

YILSONU HEDEFİNİN TUTMASI ZOR
Yılın ilk 10 ayında gerçekleşen enflasyon yüzde 39,77. Hükümetin yayınladığı Orta Vadeli Program’da yer alan yılsonu hedefini tutturabilmesi için kalan iki ayda enflasyonun yüzde 1,24’ü geçmemesi gerekiyor. Son iki aylık dönemler (Kasım+Aralık) itibariyle enflasyon 2020’de yüzde 3,58; 2021’de yüzde 17,56; 2022’de yüzde 4,10; 2023’te yüzde 6,30… 2024’te ne olacak da yüzde 1,24’e inecek? Bu hedef nasıl tutacak?

YENİDEN DEĞERLEME ORANI ÖNGÖRÜLEN ENFLASYONUN 2,5 KATINDAN FAZLA
Ekim ayı enflasyonuyla, önümüzdeki yıl geçerli olacak “yeniden değerleme oranı” da belli oluyor. Buna göre Hükümetin yüzde 17,5 enflasyon öngördüğü 2025 yılında vergi, harç ve cezalara uygulanacak artış yüzde 43,93 olacak! Bu, öngörülen enflasyonun 2,5 katından fazla!

EKONOMİDE VE DEVLET YÖNETİMİNDE ÇÖKÜŞ LEGO GİBİ BİRBİRİNİ TAMAMLIYOR
Vatandaşın yaşadığı enflasyon, hükümetin tabelaya yazdığı resmi enflasyona dikiz aynasından el sallıyor. Vatandaşın cebine indirilen darbe olan enflasyon verileri, vatandaşın iradesine indirilen darbe olan kayyum haberleriyle aynı gün geliyor. Devlet yönetiminde, kurumlarda, adalette ve ekonomi yönetiminde yaşanan keşmekeş ve çöküş lego parçaları gibi birleşiyor, tek kişilik yönetimin serencamını ortaya koyuyor. Ülkemizin bu ucube rejimle gideceği bir yol olmadığını artık herkesin görmesi gerekiyor.

# Yaşanan # enflasyon # Resmi # enflasyona # DİKİZ # AYNASINDAN # El # SALLIYOR”
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE