Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

YOL HARİTADA VAR, SAHADA YOK!

Saray'ın Merkez Mahallelerinde Vatandaşın Çilesi Bitmiyor

Yayınlama: 20.07.2026 - 19:05 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

Saray'ın Yeni Mahalle ve Pazarcık Mahallesi'nde yıllardır açılmayı bekleyen yol ve sokaklar vatandaşın tepkisini büyütüyor. Mahalle sakinleri, kalıcı çözüm beklediklerini belirterek belediyeye çağrıda bulunuyor.

Saray'ın merkez mahallelerinde yıllardır çözülemeyen kapalı yol ve sokak sorunu, vatandaşların tepkisini her geçen gün artırıyor. Özellikle Yeni Mahalle ve Pazarcık Mahallesi'nde imar planlarında yer alan ancak bugüne kadar açılmayan yollar, hem ulaşımı zorlaştırıyor hem de mahalle sakinlerini mağdur ediyor.

Vatandaşlar, defalarca dile getirilen taleplere rağmen belediyenin soruna kalıcı bir çözüm üretemediğini ifade ediyor. Mahalle sakinlerinin iddiasına göre zaman zaman bazı bölgelerde çalışma başlatılıyor ancak bu girişimler ya yarım kalıyor ya da sorunu ortadan kaldıracak nitelikte olmuyor.

"Sorun yıllardır aynı, değişen hiçbir şey yok" diyen vatandaşlar, seçim dönemlerinde verilen hizmet sözlerinin üzerinden uzun zaman geçmesine rağmen günlük yaşamlarını doğrudan etkileyen bu sorunun hâlâ çözülememesine tepki gösteriyor.

Kapalı yollar nedeniyle alternatif güzergâh kullanmak zorunda kaldıklarını belirten mahalle sakinleri, özellikle ambulans, itfaiye ve diğer acil durum araçlarının ulaşımında yaşanabilecek olası gecikmelerin ciddi risk oluşturduğunu vurguluyor.

İlçede geçmiş dönemlerden bugüne taşınan altyapı ve imar sorunlarının giderek büyüdüğünü ifade eden vatandaşlar, mevcut yönetimin de bu konuda beklenen adımları atamadığını öne sürüyor. "Geçici dokunuşlarla değil, kalıcı çözümlerle hizmet istiyoruz" diyen vatandaşlar, belediyeyi merkez mahallelerde yıllardır bekleyen yol açma çalışmalarını bir an önce tamamlamaya davet ediyor.

Saray'ın gelişen bir ilçe olmasına rağmen en temel belediyecilik hizmetlerinden biri olan yol açma çalışmalarının hâlâ tamamlanamaması, kamuoyunda da eleştirilere neden oluyor. Vatandaşlar, plansız ve geciken uygulamalar yerine somut bir çalışma takviminin açıklanmasını ve yıllardır bekleyen yolların hizmete açılmasını talep ediyor.

Şimdi gözler Saray Belediyesi'nde... Merkez mahallelerde yıllardır çözülemeyen bu soruna ilişkin nasıl bir adım atılacağı merakla bekleniyor.

Haberimizde yer alan iddialarla ilgili Saray Belediyesi'nin açıklama yapması halinde, kamuoyunu bilgilendirmek adına açıklamaya aynı şekilde yer verilecektir.

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

HAYAT KOŞTURMACADAN İBARET DEĞİL: BİRAZ DA DURUP YAŞAMAK GEREK!

ÇOCUK İŞÇİLER  

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE