Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

YÜCEER: ER YA DA GEÇ ADALET YERİNİ BULACAK

YÜCEER: ER YA DA GEÇ ADALET YERİNİ BULACAK

Yayınlama: 05.03.2020 - 14:36 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, Çorlu Tren Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleriyle birlikte TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Yüceer, ailelerin benzer acıların yaşanmaması için verdiği adalet mücadelesinin er ya da geç sonuç vereceğini söyledi. 

Aileler ve avukatlarının Anayasa Mahkemesi önünde tutmak istedikleri ancak polis engeli nedeniyle gerçekleşemeyen Adalet Nöbeti hakkında açılan davanın ilk duruşması dün Ankara 50. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü. 13 Nisan’a ertelenen duruşmanın ardından aileler TBMM’ye giderek, CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’le birlikte bir basın toplantısı düzenlediler. Diğer CHP’li milletvekillerinin de destek verdiği basın açıklamasında aileler, adalet arayışlarından vazgeçmeyeceklerini ifade ettiler. 

Burada konuşan Tekirdağ Milletvekili Yüceer, “Bugün Ankara adliyesi bir utanca tanıklık etti. 25 kişinin hayatını kaybettiği,  340 kişinin yaralandığı insanları aileleri yargılandılar. Oysa ki eşlerini, çocuklarını, sevdikleri insanları kaybetmişlerdi. Tek bir dilekleri vardı sorumluların yargılanmasıydı” dedi. 

Yüceer, “Beren bebek daha 7 aylıktı.  Ömer dört,  Mavi Nur 7 yaşındaydı, Oğuz Arda 9, Gülce ise 12 yaşındaydı. 14 yaşındaki Bihter’imizin, 16 yaşındaki Sena’mızın daha gencecik yaşlarında ömürleri çalındı. Ailelerimiz biliyorlar ki, yitirdikleri yakınları gelmeyecek. Ama katliam gibi kazalar bir daha yaşanmasın diye adalet mücadelesi veriyorlar” diye konuştu. 

Yargı süreci boyunca ailelerin karşılaştıkları zorlukları hatırlatan Yüceer, “İlk duruşmada, duruşma salonunun kapıları kilitlendi. Taraflı bilirkişi raporlarıyla sorumlular aklanmak istendi. “Yağmurdandır”, “kaderdir” dediler. Pişkinlikle ve vurdumduymazlıkla insanların acılarını önemsizleştirmek istediler” ifadelerini kullandı. 

Yüceer, Pamukova Tren Faciası ve diğer ölümlü tren kazalarının dava süreçlerinde yaşanan hukuksuzluklara dikkat çekerek şunları söyledi: “Pamukova ve diğer tren kazalarından aşinayız. İstiyorlar ki, zaman aşımı olsun, insanların acıları küllensin, insanlar sussun istiyorlar. Adalet arayışına gözdağı vermek istiyorlar. Ama ailelerimiz birlik içinde. Gerçek sorumlular, TCDD yöneticileri ve siyasiler yargılanana kadar bu mücadeleye devam edecekler. Susmayacaklar, unutmayacaklar. Unutmayacağız, tekrar benzer kazaların yaşanmaması için onların haklı mücadelesinin yanında olacağız. 

Er ya da geç beklediğimiz adalet gelecek.” 

# Yüceer # Er # Ya # da # Geç # Adalet # Yerini # BULACAK
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE