ads
DOLAR 42.55 ₺
EURO 49.60 ₺
STERLIN 56.83 ₺
G.ALTIN 5,752.00 ₺
Ç.ALTIN 9,538.15 ₺
BİLEZİK 5,320.36 ₺
BTC 92,281.35 $
ETH 3,161.01 $
BİST 0.00

    Büyük Mesafe Alındı

    SARAY
    Yayınlama: 13 Ekim 2018 Cumartesi 16:50 Kaynak: Haber Merkezi

    Büyük Mesafe Alındı

    Büyük Mesafe Alındı

    Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri ekipleri Edirköy ile Kemalpaşa Mahallesi arasında kalan yolun sathi kaplama işinde büyük mesafe aldı. Yol çalışması geçtiğimiz günlerde başlarken, Panayıraltı mevkiine kadar olan bölüm tamamlandı. Panayıraltı mevki ile Kemalpaşa Mahalle girişine kadar olan kısmın ise kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın Edirköy Mahallesi’ni ziyaretinde Kemalpaşa ile Edirköy arasındaki yolun soğuk sathi kaplama yapılacağı bilgisini vermişti. Albayrak’ın ziyaretinden kısa bir süre sonra çalışmalara başlanırken, yol yapımı Panayıraltı mevkiine kadar ulaştı. Çalışmaların kısa sürede tamamlanması beklenirken, yol yapımı en çok Edirköy Mahallesi vatandaşlarını sevindirdi. Saray’a ulaşım açısından daha kısa olan yolun yapılması ile birlikte vatandaşlar zaman açısından kara geçecek.

    Bu yolun yapımı geçtiğimiz dönemlerde sıkça gündeme gelirken, Ak Parti Grubu da yol yapımı hakkında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne önergeler veriyordu. Tüm gelişmelerin ardından yol yapımı başlasa da Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda geç kaldığı yorumları da yapılıyor. Vatandaşlar bugüne kadar neden bu yolun yapılmadığı sorusunu yetkililere iletiyor.

     

    KÖPRÜLER SENEYE

    Yol üzerinde Panayıraltı mevkiinde ve köpek barınağının yanında bulunan iki köprünün su seviyesi ile neredeyse aynı olması nedeniyle yağışlı havalarda kullanılabilmesi pek mümkün görülmüyor. Havanın yağışlı olduğu zamanlarda derenin köprülerin üstünden geçtiği bilinirken bu yöndeki çalışmanın önümüzdeki yıl yapılması düşünülüyor. Edinilen bilgiye göre bu noktadaki köprülerin yapımını Devlet Su İşleri üstlenecek. Fakat DSİ henüz resmi bir protokol imzalamadığı için köprü yatırımlarının bu yıl değil önümüzdeki yıl yapılması planlanıyor. Bu sürece kadar ise bir sorun yaşanmaması için derelerde köprülerin olduğu noktalarda temizlik çalışması yapılması planlanıyor.

    KÖPEK BARINAĞI HAKKINDA ÇALIŞMA YAPILMIYOR

    Panayıraltı Mevkiinde bulunan köpek barınağı hakkında hala bir çalışma yapılmış değil. Barınağın mevki olarak köpekler için riskli olması ve köpeklerin gerekli bakımlarının tam olarak yapılmaması sürekli eleştiri konusu oluyordu. Yapılan çevre yoluyla birlikte bu hayvanlardan her yıl onlarcası karşıdan karşıya geçerken can verirken bu konuyu yetkililer hala önemsememekte ısrarcı. Hayvanların araç trafiğinden uzak daha güvenli olacağı bir noktaya barınağın taşınması istense de bu konu da gelişme yaşanmış değil. Bu durumda bölgede endişe yaratırken, köpeklerin bakımlı ve güvenli olacağı yeni bir barınağın yapılma talebi hala güncelliğini koruyor.

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code