ads
DOLAR 45.08 ₺
EURO 52.88 ₺
STERLIN 61.04 ₺
G.ALTIN 6,606.61 ₺
Ç.ALTIN 10,751.56 ₺
BİLEZİK 5,997.20 ₺
BTC 76,994.92 $
ETH 2,306.96 $
BİST 0.00

    Caminin Yanını Mesken Tuttular

    SARAY
    Yayınlama: 28 Ekim 2015 Çarşamba 21:35 Kaynak: Haber Merkezi Editör:

    Caminin Yanını Mesken Tuttular

    Merkez Çarşı Camii cemaati ve cami çevresinde oturan vatandaşlar cami ile evler arasında kalan bölüm alkol tüketenler tarafından mesken tutulmuş durumda. Merkez Çarşı Camii ile İbrahim Bey sokakta bulunan evlerin arasına bırakılan koltuklar mahalle sakinlerinin korkulu rüyası haline dönüştü. Caminin arkasının alkol tüketenler tarafından mesken tutulması mahalle sakinleri ve cami cemaatinin tepkisine neden oluyor.

    CAMİ CEMAATİ VE MAHALLE SAKİNLERİ RAHATSIZ
    Merkez Çarşı Camii ve İbrahim Bey Sokak sakinleri dertli. Merkez Çarşı Camii ile apartmanlar arasında bulunan boş alanda bırakılan koltuklar havanın kararmasının ardından madde bağımlıları ve alkol kullananlar tarafından mesken tutuluyor. Yaşanan durum nedeniyle havanın kararmasının ardından mümkün oldukça içkicilerin mesken tuttuğu bölgeden geçmemeye çalıştıklarını belirten vatandaşlar emniyet güçlerinin konuya el atması gerektiğini belirttiler.

    CEMAAT TUVALETE ÇÖZÜM BULUNMASINI İSTİYOR
    Merkez Çarşı Camiinin en önemli sorunlarından bir tanesi de caminin yanında bulunan tuvaletler. Vatandaşlar cenaze namazlarının kılındığı bölgede duran ve cenaze namazlarında yola kadar kalabalık oluşmasına neden olan tuvaletlerin  başka bir bölgeye taşınmasını yada yer altına alınmasını istiyor. Kalabalık cenazelerde vatandaşların yola kadar taşması hem vatandaşların hem de sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor. Cami cemaati yaşanan aksaklığın çözülmesi için yetkililerin çözüm üretmesini istiyorlar.

    CAMİ CEMAATINDAN BAŞKAN ALBAYRAK'A MESAJ
    Ayaspaşa Mahalle sakinleri ve Merkez Çarşı Camii Cemaatı, gazetemiz aracılığıyla, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'a bir gönderme yaptılar. Cami cemaatı, bu işi yapsa yapsa Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yapar diyerek, bir istekte bulundular.
    Merkez Cami Cemaatı, "Her cenaze olduğunda çok büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Cenaze namazı kılınacak alan çok dar. Tuvaletin yer altına alınması ilecenaze namazı kılınacak alan biraz daha genişlemiş olacak. İnsanlar daha rahat bir ortamda cenaze namazını kılabilecekler. Bizim bu sorunumuzu çözecek tek bir başkan var o da Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak" diye ifadelerinde bulundular. 


     

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code