Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF 2026), savunma, havacılık ve uzay sanayisinin önemli temsilcilerini Çerkezköy’de bir araya getirecek. Fuar kapsamında SAHA İstanbul bünyesindeki öncü savunma sanayisi firmalarıyla bölge firmaları arasında B2B iş görüşmeleri gerçekleştirilecek.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, SAHA İstanbul Genel Sekreterliği görevine getirilen Muttalip Tütüncü’yü ziyaret ederek yeni görevinde başarılar diledi.
Gerçekleştirilen ziyarette; Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayisindeki gelişimi, Çerkezköy ve bölge sanayisinin bu sektörlerdeki potansiyeli ile firmalar arasında geliştirilebilecek yeni iş birliği olanakları ele alındı.
Görüşmenin öne çıkan başlıklarından birini ise 9-10-11 Eylül tarihlerinde düzenlenecek 10. Çerkezköy Endüstriyel Fuarı (ÇEF 2026) oluşturdu.
Türkiye’nin savunma, havacılık ve uzay sanayisinde faaliyet gösteren önemli firmalarını aynı çatı altında buluşturan SAHA İstanbul, ÇEF 2026’da yer alarak fuarın sektörel gücüne katkı sağlayacak.
SAHA İstanbul bünyesinde faaliyet gösteren savunma sanayisinin öncü firmalarının katılımıyla fuar süresince çeşitli B2B iş görüşmeleri gerçekleştirilecek. Bu görüşmelerle bölgedeki sanayi kuruluşlarının savunma, havacılık ve uzay sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarla yeni ticari ve teknolojik iş birlikleri geliştirmesine imkân sağlanması hedefleniyor.
Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, ÇEF’in her geçen yıl daha güçlü bir yapıya kavuştuğunu belirterek, savunma sanayisinin önemli temsilcilerinin fuarda yer almasının Çerkezköy ve bölge sanayisi açısından önemli bir fırsat olduğunu ifade etti.
ÇEF 2026’nın yalnızca ürün ve hizmetlerin sergilendiği bir fuar olmanın ötesinde, firmalar arasında doğrudan temas kurulmasına, yeni iş bağlantılarının oluşturulmasına ve bölge sanayisinin farklı sektörlerle entegrasyonunun güçlendirilmesine katkı sunması bekleniyor.
Ziyaretin sonunda Çerkezköy TSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin, nazik ev sahipliği ve iş birliğinden dolayı SAHA İstanbul Genel Sekreteri Muttalip Tütüncü’ye teşekkür ederek yeni görevinde başarılar diledi.