ads
DOLAR 50.06 ₺
EURO 56.32 ₺
STERLIN 67.51 ₺
G.ALTIN 6,648.93 ₺
Ç.ALTIN 10,885.09 ₺
BİLEZİK 6,071.68 ₺
BTC 77,597.16 $
ETH 2,291.38 $
BİST 0.00

    Tekirdağ'da "argiope lobata" türü örümcek görüldü

    SÜLEYMANPAŞA
    Yayınlama: Kaynak: Haber Merkezi

    Tekirdağ'da

     Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesinde "argiope lobata" türü örümcek görüldü.

    Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özgür Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada bu örümceğin Türkiye'de farklı illerde de zaman zaman görüldüğünü söyledi.

    Bu örümceklerde özellikle dişi bireylerin erkeklere göre neredeyse 4 kat büyük olduğunu ifade eden Sağlam, "Bu nedenle insanların bu örümceğin farkında olmasına neden oluyor. Vücutları üzerinde çeşitli bantlar var, şişkinlikler var, lob yapıları var. Argiope türleri içerisindeki örümceklerin zehirli, tehlikeli, insanı öldüren bir yapısı olmadığını söylemek isterim. Eğer ki bir hassasiyetiniz varsa bu türden biraz daha uzak durmanızı tavsiye edebilirim. Zehirlilik anlamında da bir eşek arısının yapabileceği potansiyeldedir. Kişilere göre değişen riskler söz konusudur." dedi.

    Sağlam, küresel ısınmaya bağlı olarak iklim değişikliği nedeniyle bazı böcek türlerinin Türkiye'de daha fazla görünür hale geldiğini vurguladı.

    "Afrika'da yaygın olan bir böcekle, bizde de seneye karşılaşabiliriz." diyen Sağlam, "Tarım alanlarında da zaman zaman problem olmayan böceklerin bir anda salgın yaptığını, bir anda ürünleri ciddi anlamda zarara uğrattığını görmekteyiz. Bu riskler her zaman var ama biz çevre koruyucu faaliyetlerle, kimyasalların azaltıldığı, doğanın dengesini bozmayan uygulamaları tavsiye etmekteyiz" dedi.

     

    İlk Yorumu Sen Yaz
    code