Etkinlikler, saat 10.00’da Safaalan Mahallesi’nde şehit Zafer Çan’ın mezarının ziyaret edilmesiyle başladı. Ardından şehidin kıymetli ailesi ile gaziler Nejdet Durgut ve Ersen Sevencan ziyaret edildi. Ziyaretlere Saray Kaymakamı Refik Özsoy, Garnizon Komutan Vekili P. Ütğm. Ayhan Ayan, Saray Belediye Başkanı Abdül Taşyasan, siyasi parti temsilcileri, İlçe Jandarma Komutanı Ütğm. Veli Uysal ve İlçe Emniyet Müdürü Vahap Uyar katıldı. Şehitler için dualar edilirken, mezarlara karanfiller bırakıldı.

Öğle saatlerinde Ayaspaşa Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Akşam programı ise saat 20.45’te Saray Atatürk Alanı’nda başladı. Protokol üyeleri 15 Temmuz temalı fotoğraf sergisini gezdi. Saat 21.00’de ise Atatürk Alanı’nda toplanan vatandaşlar ve protokol üyeleri, saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşı’nı okudu. Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam eden programda, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Saray Temsilcisi Hüseyin Taşkan, Belediye Başkanı Abdül Taşyasan ve Kaymakam Refik Özsoy günün anlam ve önemine dair konuşmalar gerçekleştirdi.

Şiir ve kompozisyonların okunduğu törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halka sesleniş konuşması da alanda izlendi. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve okunan dualarla sona erdi.

 

Haber Resmi