Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

'Sıla bebek' davasında gerekçeli karar açıklandı

Tekirdağ’da 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin cinsel istismar ve fiziksel şiddet sonucu hayatını kaybetmesiyle ilgili davada, sanıklara verilen cezalar ve gerekçeleri açıklandı. Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce görülen davada, mahkeme sanıklar hakkında ağır cezalar verirken, gerekçeli kararını 33 sayfalık bir metinle detaylandırdı.

Yayınlama: 05.03.2025 - 11:22 Güncelleme: 05.03.2025 - 12:21 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Mahkeme tarafından hazırlanan gerekçeli kararda, Sıla’nın ölümüyle ilgili sanıkların ifadeleri, görgü tanıklarının beyanları ve adli tıp raporları esas alındı. İstanbul 1. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporuna göre, 2 yaşındaki Sıla bebeğin ölümü, künt kafa travmasına bağlı kafa içi kanama sonucu gerçekleşti. Elde edilen deliller, sanıkların suçlarını açıkça ortaya koydu.

Verilen Cezalar ve Gerekçeler

Mahkeme, sanık Bakiye Yeniçeri’yi “kasten öldürmenin ihmali davranışla işlenmesi”, “suç delillerini yok etme” ve “suçu bildirmeme” suçlarından toplam 27 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırdı. Suça sürüklenen çocuklardan K.A., “nitelikli cinsel istismar” ve “kasten öldürme” suçlarından 20 yıl 6 ay, G.K. ise “nitelikli cinsel istismar” suçundan 7 yıl hapis cezasına mahkum edildi. Kararda, sanıklar hakkında herhangi bir takdiri indirim uygulanmadığı vurgulandı. Gerekçeli kararda, suça sürüklenen çocukların eylemlerinin detaylarına da yer verilerek, Sıla bebeğin cinsel istismara uğradığı ve fiziksel şiddete maruz kaldığı adli tıp raporlarıyla kesinleştiği belirtildi.

Olay ve Dava Süreci

Olay, Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde 8 Eylül 2024 tarihinde başladı. Anne Bakiye Yeniçeri, 2 yaşındaki kızı Sıla’nın uyanmadığını fark ederek Malkara Devlet Hastanesi’ne başvurdu. Yapılan muayenede beyin kanaması teşhisi konulan ve cinsel istismar şüphesi bulunan bebek, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’ne sevk edildi. Tedavi sürecinde entübe edilen Sıla, yoğun bakımda verdiği yaşam mücadelesini 7 Ekim 2024’te kaybetti.

Soruşturma kapsamında elde edilen deliller doğrultusunda dava açıldı. Mahkeme, suça sürüklenen çocuk K.A.’nın, Sıla bebeği darp ettiği, cinsel istismarda bulunduğu ve ölümüne sebep olduğu kanaatine vardı. Anne Bakiye Yeniçeri ise durumu yetkililere bildirmeyerek ihmali davranış sergilediği ve suç delillerini yok ettiği gerekçesiyle cezalandırıldı.

# Tekirdağ # Malkara # Çorlu # ERGENE # Çerkezköy # sıla bebek
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE