Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

57. Alay Anısına Tekirdağ’dan Çanakkale’ye Yürüyüş

Çanakkale Savaşları’nda gösterdiği kahramanlıkla tarihe geçen 57. Alay’ın anısını yaşatmak amacıyla Tekirdağ’da bir araya gelen 57 gönüllü, Çanakkale’ye uğurlandı. 57. Alay Yürüyüş Komitesi’nin organizesiyle gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, Tekirdağ Valiliği önünde bir tören düzenlendi.

Yayınlama: 13.03.2025 - 12:26 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından 57. Alay Yürüyüş Komitesi Başkanı Hikmet Yılmaz bir konuşma yaptı. Yılmaz, 57. Alay’ın Çanakkale’nin kaderini belirleyen önemli bir unsur olduğunu vurgulayarak, “Biz dik durmasını bilen bir alayız. Biz biat etmeden, sadece onurluca 57. Alay’ın davasını yürütenleriz. Çanakkale, Tekirdağ’dan başlar. Bütün ülke, 1915 Çanakkale muharebeleri hatırlandığında artık 57. Alay ve Tekirdağ’ı hatırlıyor,” dedi. Törenin ardından 57 kişilik gönüllü ekip, Hükümet Caddesi’nden Malkara istikametine doğru yürüyüşüne başladı.

Tarihe Altın Harflerle Yazılan Kahramanlık

Atatürk Araştırma Merkezi’nden derlenen bilgilere göre, 18 Mart 1915’te Çanakkale Boğazı’nı geçme girişimi başarısızlıkla sonuçlanan düşman birlikleri, 25 Nisan 1915 sabahı karadan çıkarma yaparak Arıburnu bölgesine harekât başlattı. Bu kritik anda, 19. Tümen Komutanı Yarbay Mustafa Kemal, top seslerini duyunca bölgeye bir tabur gönderilmesi kararını aldı ve tümene bağlı 57. Alay’ı bir top bataryası ve süvari birliğiyle birlikte Arıburnu’na sevk etti.

Düşmanın tam teşekküllü 8 taburuna karşı diğer destek birliklerle birlikte kahramanca direnen 57. Alay, büyük kayıplar vererek çok sayıda şehit verdi. Mustafa Kemal’in, “Ben size taarruz emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum,” sözleriyle gözünü kırpmadan düşmana karşı ilerleyen 57. Alay, bu fedakârlığıyla adını tarihe altın harflerle yazdırdı. O dönemin İngiliz Subay General Hamilton’ın, “Gebe dağlar Türk doğurmakta devam ediyor,” ifadesi ise Türk askerinin Çanakkale’deki mücadelesini çarpıcı bir şekilde özetledi.

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE