Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

Alpay Alpagut Engin’den Kayseri Olaylarıyla İlgili Sert Açıklama: "Suriyelilerin Misafirliği Bitmiştir"

Alpay Alpagut Engin’den Kayseri Olaylarıyla İlgili Sert Açıklama: "Suriyelilerin Misafirliği Bitmiştir"

Yayınlama: 02.07.2024 - 12:15 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Alpay Alpagut Engin’den Kayseri Olaylarıyla İlgili Sert Açıklama: "Suriyelilerin Misafirliği Bitmiştir"

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Alpay Alpagut Engin, Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde yaşanan olaylar üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Kayseri’nin Melikgazi ilçesinde, yabancı uyruklu bir kişinin 5 yaşındaki bir çocuğa taciz ettiği iddiaları üzerine sokaklara dökülen vatandaşların yabancı uyruklulara ait araçları ateşe vermesi, halkın tepkisinin bir göstergesi olarak değerlendirildi. Çıkan olaylarda 10 polisin yaralanmasının ardından Alpay Alpagut Engin, polislere geçmiş olsun dileklerini iletti ve olayların büyümemesi temennisinde bulundu.

"Suriyeliler Ülkemiz İçin Beka Sorunudur"

Alpay Alpagut Engin, “Kayseri’de yaşanan bu vahim olay, Suriyelilerin misafirliğinin artık sona erdiğinin bir göstergesidir. Ülkemde Suriyeli, Afgan, Pakistanlı, Arap sığınmacı istemiyorum. Bu insanlar ülkemiz için bir beka sorunudur” dedi. Engin, vatandaşların bu konuda yıllardır dile getirdiği endişelerin ne kadar haklı olduğunu vurguladı.

"Milli İrade Sığınmacı İstemiyor"

Engin, halkın taleplerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, “Milli irade sığınmacı istemiyor kardeşim. Bu istek ve tepkisini de bu tür olaylarda bu şekilde dile getiriyor. Halkın istekleri ortada iken halkla neden ve hangi amaçla inatlaşıyorsunuz?” diye sordu.

"Erdoğan İstifa" Sloganı ve Kayseri'nin Tepkisi

Olayların ardından Kayseri halkının “Erdoğan istifa” sloganlarıyla tepki göstermesini de değerlendiren Alpay Alpagut Engin, “Bu sloganın ülke halkına yayılması ve Suriyelilere karşı topyekün bir tepki gösterilmesi gerektiğini düşünüyorum. Gerekirse bu sığınmacıların ülkeden gönderilmesi farz oldu” dedi.

"Misafirlik Artık Bitmiştir"

Alpay Alpagut Engin, “Kayseri olaylarıyla birlikte Suriyelilerin misafirliği bitmiştir. Halkımızın tepkisi çok net ve güçlü bir mesaj içeriyor. Ülkemizde huzurun ve güvenliğin sağlanması için bu sorunun çözülmesi gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Polislere Geçmiş Olsun Dileği

Çıkan olaylarda yaralanan polisler için de geçmiş olsun dileklerini ileten Engin, “Kayseri’deki olaylarda görev başında yaralanan tüm polislerimize acil şifalar diliyorum. Onların güvenliği ve sağlığı bizim için çok önemli” dedi.

# ALPAY # Alpagut # ENGİN’DEN # Kayseri # Olaylarıyla # İlgili # Sert # Açıklama # "Suriyelilerin # Misafirliği # Bitmiştir"
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE