Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Ayşenur Akkurt Cinayetinde Karar Çıktı: Sanığa İndirimsiz Ağırlaştırılmış Müebbet

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde dini nikahla birlikte yaşadığı Ayşenur Akkurt’u bıçaklayarak öldüren Rıdvan Kurt, indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Karar sonrası Ayşenur'un annesi avukata sarılarak, "Bu son olsun, ben yandım başka anneler yanmasın" dedi.

Yayınlama: 21.02.2025 - 18:47 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Tekirdağ’ın Şarköy ilçesinde 19 Ocak 2023’te yaşanan korkunç cinayetin davasında karar çıktı. Dini nikahla birlikte yaşadığı Ayşenur Akkurt’u (30) boğazından bıçaklayarak öldürdüğü suçlamasıyla yargılanan Rıdvan Kurt (35), Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan indirimsiz ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Kararında İndirim Uygulanmadı
Duruşmaya tutuklu sanık Rıdvan Kurt, SEGBİS ile katılırken, maktulün annesi Nergis Akkurt, babası Ahmet Akkurt ve taraf avukatları salonda hazır bulundu. Mahkemede son savunmasını yapan Kurt, üzgün olduğunu ve olayın bir anlık geliştiğini öne sürerek pişman olduğunu dile getirdi.

Cumhuriyet savcısı, sanığın "Tasarlayarak kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılmasını talep etti. Mahkeme heyeti, sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek, herhangi bir indirim uygulanmaksızın ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

“Bu Son Olsun”
Duruşma sonrası açıklama yapan Akkurt ailesinin avukatı Uğur Yüksel, “Sanık hakkında hiçbir takdiri indirim uygulanmadı ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bu karar, kaybımızı geri getirmeyecek ancak en azından adaletin sağlandığını görmek bir nebze acımızı hafifletiyor. Bu kararın, benzer olayların yaşanmaması için emsal teşkil edeceğine inanıyoruz” dedi.

Karar sonrası Ayşenur Akkurt’un annesi Nergis Akkurt, verilen cezaya sevindiğini belirterek, avukata sarılıp "Bu son olsun, ben yandım başka anneler yanmasın" diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Sanık Rıdvan Kurt’un daha önce de 9 ayrı suç kaydının bulunduğu ve olaydan sonra kendisine zarar vermeye çalışarak yaralandığı öğrenildi. Mahkemenin verdiği karar, kadın cinayetlerine karşı önemli bir hukuki emsal olarak değerlendirildi.

# Tekirdağ # ŞARKÖY # Çerkezköy # Çorlu # ERGENE
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE