Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›ULUSAL
ULUSAL

BAŞKAN YONTAR, "CHP'NİN 'AİLE SİGORTASI' KADINI KORUR"

BAŞKAN YONTAR, "CHP'NİN 'AİLE SİGORTASI' KADINI KORUR"

Yayınlama: 23.08.2022 - 22:58 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, KADES verilerindeki artışa dikkat çekerek,  ekonomik krizler nedeniyle çekirdek ailenin çatırdadığını ve aile içi şiddetin arttığını söyledi. Ailede en çok şiddetin kadına yönelik yapıldığı belirten Yontar, çekirdek aileyi korumanın tek yolunun CHP'nin "Aile Sigortası" olduğunu savundu.
       İçişleri Bakanlığının 24 Mart 2018’de hayata geçirdiği Kadın Acil Destek Uygulamasına (KADES) başvurular her geçen gün artıyor.
KADES'in hayata geçirildiği Mart 2018 tarihinden 2021 sonuna kadar 274 bin 522 başvuru yapılırken bu sayı 2022’nin ilk 5 ayında 409 bin 178’e yükseldi.
       KADES verilerini dikkate alarak ekonomik kriz nedeniyle kadına yönelik şiddetin arttığını belirten CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar, kadını şiddete karşı koruyacak çözümün CHP'de olduğunu söyledi. Yontar,"Bir toplumda yaşanan her türlü felaket öncelikle dezavantajlı grupları vuruyor. Yani, kadınları, çocukları ve yaşlıları... Ekonomik krizler de öyle! Ülkemizdeki baskın ataerkil sistem sebebiyle zaten ezilen kadınlar, ekonomik kriz sebebiyle bir kat daha eziliyorlar. Her geçen gün kadına yönelik şiddet artıyor. KADES verileri de bu durumu doğruluyor. Kadına yönelik şiddeti tamamen yok edemeyiz ama kadını güçlendirebiliriz. CHP'nin 'Aile Sigortası' bunu sağlayacaktır.  Aile Sigortası ile yoksul ve maddi sıkıntı içerisindeki ailelere yardım yapılıyor; fakat bu yardım kadını güçlendirmek üzere kadına verilerek yapılıyor. Bunun yanı sıra; Kooperatifleşmeye ağırlık verilmeli ve kadının üretim hayatına katılması teşvik edilmeli. Bir kadın ne kadar güçlü olursa ailde o denli güçlü olacaktır. Ezilen ve sürekli şiddet gören kadınların bulunduğu aileler ise yıkılmaya mahkumdur" şeklinde konuştu.

 

# Başkan # YONTAR: # "CHP\'NİN # \'AİLE # SİGORTASI\' # # KADINI # KORUR"
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

ALDIĞINIZ ÜCRETLE GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ! 

“Siyaset Kavga Ediyor, Türkiye Kaybediyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE