Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SÜLEYMANPAŞA
SÜLEYMANPAŞA

Böyle Olur Romanların Günü

Böyle Olur Romanların Günü

Yayınlama: 09.04.2026 - 11:06 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından organize edilen 8 Nisan Dünya Romanlar Günü kutlamaları, Roman kültürünün bitmek tükenmek bilmeyen enerjisini, neşesini ve renkliliğini doyasıya yaşattı. Aydoğdu Mahallesi Kadın ve Gençlik Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte resmiyet ve protokol konuşmaları yerini tamamen müziğe, sanata ve çocukların kahkahalarına bıraktı.

Süleymanpaşa'da yaşayan Roman vatandaşların kültürünü ve geleneklerini yaşatmak, birlik ve beraberliği pekiştirmek amacıyla 8 Nisan 2026 Çarşamba günü saat 15.15'te başlayan kutlamalar tam bir şölen havasında geçti. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Volkan Nallar'ı temsilen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku katılarak mahalle sakinlerinin coşkusuna ortak oldu.

EL EMEĞİ SERGİLER VE RİTİM ŞOVLARI GÖZ DOLDURDU

Tamamen eğlence ve kaynaşma odaklı planlanan programda birbirinden renkli etkinlikler yer aldı. Alanı dolduran vatandaşlar; özenle hazırlanan resim sergisini ve kadın kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerinden oluşan sergilerini büyük bir beğeniyle gezdi. Roman kültürünün kalbi olan müzik ise muhteşem ritm gösterileriyle alanda yankılandı.

ÇOCUKLAR FUTBOL TURNUVASINDA TER DÖKTÜ, MADALYALARINI ALDI

Kutlamaların renkli anlarından biri de çocuklar için düzenlenen mini futbol turnuvası oldu. Kıyasıya geçen ve renkli görüntülere sahne olan maçların ardından, turnuvaya katılan tüm çocuklara günün anısına madalyaları takdim edildi. Çocukların mutluluğu ve heyecanı, Romanların o samimi ve içten dünyasıyla birleşerek etkinliğin neşesini katladı.

ROMAN HAVASIYLA UNUTULMAZ FİNAL

Dünya Romanlar Günü ruhuna yakışır şekilde ilerleyen etkinlikte, coşku dans gösterileriyle zirveye ulaştı. Programın kapanışında alanı dolduran her yaştan vatandaş, kıpır kıpır Roman havası eşliğinde doyasıya dans etti. Kederi ve dertleri bir kenara bırakıp hayatı tüm renkleriyle kucaklayan Roman kültürünün sergilendiği kutlamalar, yüzlerde kocaman gülümsemeler bırakarak sona erdi.

Haber Resmi

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

Çağdaşlık mı, Saygısızlık mı?

DUVAR YAZILARI  

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE