Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›EDİRNE
EDİRNE

CHP’li Baran Yazgan’dan hadsiz paylaşıma sert tepki…

CHP’li Baran Yazgan’dan hadsiz paylaşıma sert tepki…

Yayınlama: 17.03.2026 - 21:04 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

‘Tam bir akıl tutulması’

‘Suçluluk psikolojisinin dışa vurumu’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve CHP’yi hedef alan İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necdet Yıldırım’a, “Devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan tam bir akıl tutulması” tepkisini gösterdi.

CHP Edirne Milletvekili Ahmet Baran Yazgan, sosyal medya hesabından Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve CHP’yi hedef alan Edirne İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Necdet Yıldırım’a sert tepki gösterdi. “Necdet Yıldırım’ın, şahsi sosyal medya hesabı üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’ne, partimizin kurucu değerlerine ve bu ülkenin milyonlarca vatandaşına yönelik sarf ettiği galiz ifadeler, devlet ciddiyetiyle bağdaşmayan tam bir akıl tutulmasıdır” diyen Yazgan, şunları söyledi:

“Söz konusu şahıs; halkın bir kesimini ‘saman yiyenler’ diyerek aşağılama cüretinde bulunmuş, partimizi ‘hırsızlık ve yalanla’ itham ederek açıkça suç işlemiştir. Bilinmelidir ki oturduğu koltuğun gücünü siyasi bir amigoluk için kullanan bu zihniyet, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’ne değil, o koltuğun asıl sahibi olan yüce Türk milletine ve devlet geleneklerimize de ihanet etmektedir.

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, kamu görevlilerinin siyasi partiler arasında ayrım gözetmeksizin tarafsız kalmasını emreder. Ancak görüyoruz ki liyakatten uzak atamalarla bu makamlara gelenler, kendilerini devletin değil, iktidarın memuru sanmaktadırlar. Edirne halkına hizmet etmek için ayrılan bütçeyi yöneten bir ismin, halkın bir kesimine hakaret etmesi asla kabul edilemez.

Devletin makamına oturup, halkın ve Cumhuriyet’in değerlerine bu denli fütursuzca saldıranların tek bir amacı vardır; kendi karanlık geçmişlerini veya aidiyetlerini gizlemek! Bu aşırı ‘sadakat’ gösterileri, aslında bir suçluluk psikolojisinin dışavurumudur. Bu toprakların mayasında Cumhuriyet sevdası vardır; bu mayayı bozmaya, kirli siyasi dilleriyle bu şehri kutuplaştırmaya çalışanlara geçit vermeyeceğiz.

Buradan Edirne Valiliği’ne ve İçişleri Bakanlığı’na çağrıda bulunuyorum: Bu şahıs, devlet memuru olma niteliğini kaybetmiştir. Kamuoyunda infial yaratan, açıkça halkı kin ve düşmanlığa sevk eden bu hakaret dolu paylaşımlar karşısında derhal idari soruşturma başlatılmalı ve ilgili şahıs görevden uzaklaştırılmalıdır.

Devlet makamları, kimsenin kişisel hırslarını tatmin edeceği, siyasi ikbal devşireceği veya nefret kusacağı mecralar değildir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu hadsizliğin hukuk önünde takipçisi olacağımızı, Edirnemizin huzurunu ve devletimizin saygınlığını korumak adına her türlü demokratik tepkiyi koyacağımızı ilan ediyoruz.

Edirne’nin ve Cumhuriyetimizin hakkını kimseye yedirmeyiz!”

Konu TBMM’ye taşındı

Öte yandan Yazgan, konuyu TBMM’ye de taşıdı ve İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi’nin yanıtlaması istemiyle yazılı soru önergesini TBMM Başkanlığı’na sundu.

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

FON YÖNETİCİLERİ KİMLER?

Çağdaşlık mı, Saygısızlık mı?

DUVAR YAZILARI  

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE