Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa

“Cumhurbaşkanı, seçim kampanyasında kaç makam otomobili, uçak ve resmi hizmete mahsus vasıta kullanıyor?”

MUSTAFA YENEROĞLU’NDAN FUAT OKTAY’A “Cumhurbaşkanı, seçim kampanyasında kaç makam otomobili, uçak ve resmi hizmete mahsus vasıta kullanıyor?”

Yayınlama: 09.05.2023 - 17:29 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

 

TBMM’ye soru önergesi veren DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı ve bakanların seçim kampanyasında devlet imkânlarını kullanmasını Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a sordu.

 

Yasaları hatırlatan Yeneroğlu, “298 sayılı Kanun’un 65. maddesine göre seçim yasakları kapsamında, 4 Mayıs tarihinden itibaren Cumhurbaşkanı ve bakanlar yurt içinde yapacakları gezilerde makam otomobilleri ve resmi hizmete tahsis edilen vasıtaları kullanmazlar. Aynı şekilde bu gezilerde, protokol icabı olan karşılamalarla törenler yapılamayacağı gibi resmi ziyafetlerin de verilmesi kanun gereğince yasaktır” ifadelerine yer verdi. 

 

Cumhurbaşkanı ve bakanların seçim kampanyasında devlet imkânlarını kullanmasının kamu vicdanını da yaraladığını belirten Yeneroğlu, bu durumun hem açıkça kanuna aykırılık teşkil ettiğini hem de seçimlerin eşit ve adaletli bir şekilde yürütülmesini imkansızlaştırdığını belirtti.

 

‘Hangi bakanlar bakanlığın imkânlarını kullanıyor?’

 

Cumhurbaşkanı ve bakanların yasağa rağmen devlete ait uçak, tır, helikopter, otobüs gibi imkanları kullandığı görüntülere dikkat çeken Yeneroğlu, Oktay’dan şu soruların yanıtını istedi:

 

  1. Cumhurbaşkanı seçim kampanyası kapsamında kaç adet makam otomobili, uçak ve resmi hizmete mahsus vasıta kullanmaktadır?
  2. Hangi bakanlar genel seçim kampanyasında bakanlığın imkanlarını kullanmaktadır? 
  3. Bakanların hangileri seçim kampanyası kapsamında kaç adet makam otomobili ve resmi hizmete mahsus uçak ve vasıta kullanmaktadırlar?
  4. Sayın Cumhurbaşkanı’nın seçim kampanyası kapsamında Cumhurbaşkanlığı bütçesinden harcanan ve harcanması planlanan miktar nedir?
  5. Bakanların seçim kampanyası kapsamında ilgili bakanlıkların bütçesinden bugüne kadar harcadıkları ve harcamayı planladıkları miktar nedir?
  6. Her iki seçim kampanyası kapsamında kamu araçlarının yakıtlarının masrafı 85 milyonun vergilerinden mi karşılanmaktadır?

# Cumhurbaşkanı # Seçim # KAMPANYASINDA # Kaç # MAKAM # OTOMOBİLİ # Uçak # VE # Resmi # Hizmete # mahsus # vasıta # Kullanıyor
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

MARKETLERDE OYUNCAK REYONLARI 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE