Kırklareli’nin Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (Kırklareli TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık’a iade-i ziyarette bulundu. Gerçekleşen ziyarette bölgesel kalkınma, yerel ekonominin güçlendirilmesi ve kurumlar arası iş birliği konuları ele alındı.

Yerel yönetimlerle kurulan güçlü diyalogun kent ekonomisine olumlu katkılar sunduğunu ifade eden Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık; “Demirköy Belediye Başkanımız Recep Gün’ü odamızda ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduk. Yerel yönetimler ile iş dünyasının temsilcileri arasındaki iletişim ve iş birliği, şehirlerin kalkınma sürecinde önemli bir rol oynuyor. Demirköy’ün sahip olduğu doğal, kültürel ve ekonomik değerlerin daha etkin şekilde değerlendirilmesi için ortak çalışmalar yürütmeye hazırız. Oda olarak ilimizin her ilçesinin kalkınmasını önemsiyoruz. Demirköy başta olmak üzere tüm bölgelerimizde yatırım ortamının gelişmesi, üretimin artması ve yerel girişimcilerimizin desteklenmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyelerimizle kurduğumuz güçlü diyalog sayesinde hem iş dünyasının ihtiyaçlarını daha iyi anlayabiliyor hem de ortak projeler geliştirebiliyoruz. Önümüzdeki süreçte turizm, yerel üretim ve girişimcilik alanlarında Demirköy ile birlikte yapılabilecek çalışmaları değerlendirmeye devam edeceğiz” dedi.

Yerel yönetimler ile iş dünyasının temsilcilerinin ortak hareket etmesinin bölgenin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını vurgulayan Demirköy Belediye Başkanı Recep Gün; “Kırklareli’nin ekonomik ve sosyal gelişimi için belediyeler ile ticaret ve sanayi odalarının güçlü bir iletişim ve iş birliği içinde olması gerektiğine inanıyorum. Demirköy’ümüzün potansiyelini daha iyi değerlendirebilmek, turizmden tarıma, küçük sanayiden yerel üretime kadar birçok alanda yeni fırsatlar oluşturabilmek için kurumlarımızın birlikte çalışması büyük önem taşıyor. Demirköy’ümüz doğal güzellikleri, turizm potansiyeli ve üretim kapasitesiyle önemli bir değere sahip. Bu potansiyelin daha güçlü şekilde değerlendirilmesi için ticaret ve sanayi odamızla iş birliği içinde çalışmayı önemsiyoruz. Bu kapsamda Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanınız Soner Ilık’a gerçekleştirdiğimiz iade-i ziyaretin, karşılıklı fikir alışverişi ve ortak projelerin geliştirilmesi açısından son derece verimli geçtiğini düşünüyorum. Misafirperverliği için teşekkür ediyorum. Bu ziyaretin yeni projeler ve ortak çalışmalar açısından güzel başlangıçlara vesile olacağına inanıyorum” dedi.