Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa EDİRNE
EDİRNE

Edirne'de bulanık akan suyun ardından gelen su kesintileri tepki çekiyor

- Belediye Başkanı Recep Gürkan: - "Sistemdeki boruların ikisinin aynı anda çıkması hiç mümkün değil. Evet vatandaş kızıyor, tepkili anlıyoruz. Hiç itirazımız yok. Ama burada gerçekten bir kasıt var. Bunun ne olduğunu da artık ortaya çıkarmak, bizim değil adli makamların görevi"

Yayınlama: 04.12.2023 - 17:10 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

 Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, bulanık akan şebeke sularının daha sonra bazı bölgelerde kesilmesine ilişkin durumun, birkaç gün daha süreceğini belirtti.

Gürkan, belediyenin su arıtma tesisinde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 26 Kasım'dan bu yana Edirne'de içme suyunda renk değişimiyle başlayan ciddi bir sorun yaşadıklarını söyledi.

İçme suyunun alındığı barajda yer alan sisteme "üst seviyeden alınması gereken suyun dip seviyeden alınmasına neden olan bir zarar verildiği" kanısını yineleyen Gürkan, "Milyonda bir ihtimal bile değil. Sistemdeki boruların ikisinin aynı anda çıkması hiç mümkün değil. Evet vatandaş kızıyor, tepkili anlıyoruz. Hiç itirazımız yok. Ama burada gerçekten bir kasıt var. Bunun ne olduğunu da artık ortaya çıkarmak bizim değil, adli makamların görevi." dedi.

Gürkan, sistemin onarılmaya çalışıldığını, kentte "yüzde 10" olan su sıkıntısının birkaç gün daha süreceğini ifade etti.

Bir gazetecinin, güvenlik kameraları görüntülerinden tespit yapılıp yapılmadığını sorması üzerine Gürkan, "İnceleniyor. Görüntülerde de ilginç bir şey var. 18-24 Kasım arası yani 6 gün. Bizim 26'sında başladı çamurlaşma. 18'i ile 24'ü arası orada direkt devrilmesi olmuş diyorlar. Şimdilik denilenleri söylüyorum. Bir suçlama değil bu. 6 gün oraya elektrik verilememiş, o dönemde de kameralar çalışmıyor." diye konuştu.

Gürkan, geçen hafta şebeke suyunun bulanık akması sonrası yaptığı ilk açıklamada, içme suyunun sağlandığı sisteme zarar verilerek halkın sağlığıyla oynandığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunduklarını, bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldıklarını ve durumun sabotaj olduğu yönünde açıklamada bulunmuştu.

 

# Edirne\'de # bulanık # AKAN # “SUYUN # ARDINDAN # Gelen # Su # kesintileri # tepki # Çekiyor
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

MARKETLERDE OYUNCAK REYONLARI 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE