Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

EDİRNE'DEN KISA KISA

EDİRNE'DEN KISA KISA

Yayınlama: 05.05.2021 - 18:27 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Trakya Üniversitesi (TÜ) mezunu Gürkan Uygun'un Sultan II. Bayezid Külliyesi ile Aşçı Yahya Baba'yı resmettiği tablo, külliyede sergilenecek.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü mezunu Uygun, tual üzerine yağlı boyayla Sultan II. Bayezid Külliyesi ile Aşçı Yahya Baba'yı resmetti. Tabloyu hazırlayan Uygun, ​​​​​​​Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'nu ziyaret ederek tabloyu hediye etti.

Uygun'a tablo için teşekkür eden Tabakoğlu, Aşçı Yahya Baba'nın Osmanlı medeniyetinin sadece insana değil her canlıya verdiği değerin güzel bir örneği olduğunu belirtti.

Aşçı Yahya Baba'nın İmaret Müzesi’nin en önemli figürü olarak ön plana çıktığını ifade eden Tabakoğlu, "Aşçı Yahya Baba, genç sanatçımızın resmettiği tablo ile külliyemizdeki yerini almış olacak. Külliye için oldukça güzel ve tamamlayıcı olacak bu güzel tablo için Gürkan Uygun'a teşekkür ediyorum." dedi.

Külliyenin 15. yüzyılda aşçılığını yapan Aşçı Yahya Baba'nın balıkları besleme geleneğinin resmedildiği yağlı boya tablo müze ziyaretçilerine anlatılacak.

TÜ ÖĞRETİM ÜYELERİ KONGREDE "EN İYİ BİLDİRİ" ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyeleri "Uluslararası Türk Dünyası Multipl Skleroz" kongresinde "En İyi Bildiri" ödülüne layık görüldüler.

TÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Tıp Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Sibel Güler, Prof. Dr. Hakan Gürkan, Dr. Öğr. Üyesi Selma Demir, Dr. Öğr. Üyesi Nesrin Turan ve doktora öğrencisi Damla Eker, Türk Dünyası MS Araştırmalarını Destekleme Derneği ve Türk Nöroloji Derneği iş birliğinde bu yıl 3'üncüsü düzenlenen "Uluslararası Türk Dünyası Multipl Skleroz" kongresine katıldı.

Nöroloji uzmanları ve multipl skleroz alanında çalışan tüm paydaşların katılımıyla gerçekleştirilen kongrede, nöroimmünoloji- multipl skleroz, NMO, MOG ilişkili hastalıkların güncel tanısı, tedavisi ve bu alandaki güncel gelişmelerle ile birlikte pandemi sürecinde bu hastalıkların takip ve tedavisi konuşuldu.

Doç. Dr. Sibel Güler ve Prof. Dr. Hakan Gürkan öncülüğündeki ekip, sundukları çalışmalarıyla kongrede "En İyi Bildiri" ödülünün sahibi oldu.

# EDİRNE\'DEN # KISA
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

FON YÖNETİCİLERİ KİMLER?

Çağdaşlık mı, Saygısızlık mı?

DUVAR YAZILARI  

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE