Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ݂ORLU
ÇORLU

ERGENE İLÇESİN'DE YÜZLERCE SOFRAYA SICAK YEMEK

ERGENE İLÇESİN'DE YÜZLERCE SOFRAYA SICAK YEMEK

Yayınlama: 07.01.2021 - 18:04 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Korona virüsün ortaya çıktığı Mart ayında vakit kaybetmeden ihtiyaç sahipleri için yemek üretimine de başlayan Ergene Belediyesi, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana yaklaşık 9 aydır 110 kişinin evine her gün sıcak yemek ulaştırıyor.

Korona virüsün ortaya çıktığı Mart ayında vakit kaybetmeden ihtiyaç sahipleri için yemek üretimine de başlayan Ergene Belediyesi, geçtiğimiz Nisan ayından bu yana yaklaşık 9 aydır 110 kişinin evine her gün sıcak yemek ulaştırıyor.

Korona virüsün ülkemizde görüldüğü ilk andan itibaren Ergene'de yaşayanların yardımına koşarak vatandaşlara maske, eldiven ve dezenfektan dağıtan Ergene Belediyesi Ergene Kültür Merkezi'ni maske üretim tesisine çevirerek sadece Ergene halkının değil ilçedeki kamu kurumları ile sağlık kuruluşlarının da maske ihtiyacını tedarik etmişti.

9 ayda 30 bin kişilik sıcak yemek

Korona virüsün ortaya çıktığı Mart ayında vakit kaybetmeden ihtiyaç sahipleri için yemek üretimine de başlayan Ergene Belediyesi geçtiğimiz Nisan ayından bu yana yaklaşık 9 aydır 110 kişinin evine her gün sıcak yemek ulaştırıyor. 9 ayda 30 bin kişilik sıcak yemeği evlere tek tek ulaştıran ekipler pandemi dönemi nedeniyle evinde yemek pişiremeyecek durumda olanlara yemek dağıtımını sürdürüyor.

Pandemi döneminde evinde yemek pişiremeyecek durumda olan 65 yaş üzeri yaşlılar, engelliler, yalnız yaşayanlar ve ihtiyaç sahipleri olduğunun altını çizen Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Ekiplerimiz her gün vatandaşımızın kapısını çalarak üç çeşit sıcak yemeği vatandaşımızın sofrasına ulaştırıyor. Hijyen şartlarına uyularak hazırlanan yemekler yine pandemi şartları göz önünde bulundurularak tek kullanımlık kaplarda tek kullanımlık çatal ve kaşıkla, paketlenen ekmeklerle birlikte ulaştırılıyor" dedi.

"Ergene'de hiç kimse yatağa aç girmiyor"

Evinde yemek pişiremeyecek durumda olanlara sıcak yemek ulaştırmaya devam edeceklerini belirten Başkan Rasim Yüksel, "Ergene'de hiç kimse yatağa aç girmez, girmiyor. Çünkü dişi ağrıyandan da başı ağrıyanın da yanında Ergene Belediyesi bugüne kadar hep var oldu var olmaya devam edecek" diye konuştu. 

# ERGENE # İLÇESİN\'DE # YÜZLERCE # SOFRAYA # SICAK # Yemek
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

ALDIĞINIZ ÜCRETLE GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ! 

“Siyaset Kavga Ediyor, Türkiye Kaybediyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE