Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

İçme suyuna en yakın köy 1 haftadır susuz! Dereağzı halkı belediyeye isyan etti

Tekirdağ’ın Marmaraereğlisi ilçesine bağlı Dereağzı Mahallesi’nde yaklaşık bir haftadır yaşanan su kesintisi vatandaşları isyan ettirdi. Su arıtma tesisinin hemen yanında oturduklarını belirten mahalleli, susuzluğa tepki göstermek için boş bidonlarla protesto düzenledi.

Yayınlama: 11.07.2025 - 14:11 Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Paylaş:

“Suya en yakın biziz ama bir damla su yok”

TESKİ Marmaraereğlisi İçme Suyu Arıtma Tesisi'nin hemen yanı başındaki Dereağzı Mahallesi’nde yaşayan vatandaşlar, 7 gündür içme suyuna ulaşamadıklarını söyleyerek Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’yi protesto etti. Dron ile havadan da görüntülenen protestoda, vatandaşlar boş bidonları yere vurarak “Suya en yakın biziz ama bir damla su yok” diyerek isyan etti.

“Bir yetkili bile çıkıp açıklama yapmadı”

Mahalle sakinlerinden Canan Başıbüyük, günlerdir yaşadıkları mağduriyeti şu sözlerle anlattı:

“Dereağzı Mahallesi'nde yazlık evimiz var. Burada yaklaşık 6 gündür sular kesik. Olan su da adaletli bir şekilde dağıtılamıyor. Ne TESKİ ne de belediyeden bir açıklama geldi. Eğer bir arıza varsa neden sadece bazı evlerde su var? Bu her yaz tekrarlanıyor ama bu yıl durum çok daha kötü. Ne misafir kabul edebiliyoruz, ne de temel ihtiyaçlarımızı karşılayabiliyoruz.”

Başıbüyük ayrıca, bölgeye tankerle sadece bir kez su gönderildiğini, bu suyun da bir gün içinde tükendiğini belirterek, “Sürekli tanker mi çağıracağız?” diye sordu.

“Çamaşırımı alıp kızıma gidiyorum”

Mahalle sakinlerinden Bengül Yiğit ise yaşadığı mağduriyeti şöyle dile getirdi:

“Bugün çamaşırlarımı alıp kızıma gideceğim. Gerçekten içimiz yandı, buna bir çare bulunmasını istiyoruz. Bizim 10 gündür sularımız akmıyor.”

“2019’dan beri aynı çile”

Osman Şahin adlı vatandaş da bölgedeki su sorununun yeni olmadığını belirterek, “2019’dan beri aynı çileyi çekiyoruz. Yazın su kesiliyor, bu bir kader olmamalı. Burada sadece yazlıkçılar değil, kışın da yaşayan insanlar var. Mağduruz, sesimizi duyun” ifadelerini kullandı.

Yetkililerden açıklama bekleniyor

Mahalle halkı, yetkililerden sorunun neden kaynaklandığına dair net bir açıklama yapılmasını isterken, çözüm için bir an önce adım atılmasını talep ediyor. Mahalledeki susuzluğun ne zaman sona ereceği ise belirsizliğini koruyor.

# TESKİ # Tekirdağ # Su
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

MARKETLERDE OYUNCAK REYONLARI 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE