Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa KIRKLARELİ
KIRKLARELİ

Kırklareli'nde zimmet iddiasıyla yargılanan kooperatif çalışanı, çiftçilere yardımcı olmaya çalıştığını savundu

Yayınlama: 09.02.2024 - 16:43 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Kırklareli'nin Kofçaz ilçesinde çiftçilerden haksız kazanç elde ederek, çalıştığı kooperatifi 1,3 milyon lira zarara uğrattığı iddia edilen sanığın yargılanmasına devam edildi.

Kırklareli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, "görevi kötüye kullanma", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği" ve "nitelikli zimmet" suçlarından 14 yıldan 22 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan tutuksuz sanık G.G. ile 21 müşteki katıldı.

Sanık G.G. savunmasında, hakkındaki suçlamayı kabul etmedi.

Kooperatife uzun süredir gübre gönderilmediğini ve çiftçilerin zor durumda olduğunu ifade eden G.G, çiftçilerin mağduriyetini gidermek için kooperatif dışında tüccarlardan gübre temin ettiğini ileri sürdü.

Kooperatif çalışmaları kapsamında çiftçilere ürünleri teslim etmeden önce senet imzalattıklarını ve borçlandırdıklarını öne süren G.G, "İşlemleri ürün siparişlerini aldığımızda yapardık. Talep ettikleri ürünlerin girişlerini yapardım. Ancak depoya ürün gelmediği için çiftçiler zor durumda kalmaya başladı. Ben de onun için bu yola başvurdum." şeklinde savunma yaptı.

Çiftçilere yardımcı olmaya çalıştığını ileri süren G.G, şöyle devam etti:

"Çiftçilerden aldığım paraları da ürünleri dışarıdan temin ettiğim için onlara ödedim. Ürünleri teslim ettiklerime de teslim tutanağı imzalattım. Birçoğunun da ürünlerini dışarıdan temin ederek teslim ettim. Kooperatife herhangi bir zararım olmadığını düşünüyorum. Çünkü bir evimi ve arabamı sattım onların parasını kooperatife yatırdım. Kooperatifin zararını karşılamaya gücüm yok. Çiftçilerle ilgili işlemleri hatırlamıyorum. Çiftçilerin yerine imzalarını ben atmadım. Sadece benim adımın yer aldığı evraklardaki imzalar bana aittir."

Söz konusu dönemlerde kooperatif ambarından çıkışı yapılan ürün miktar ve listesinin istenmesine, zimmete ilişkin bilirkişi görevlendirilmesine, sanık G.G. hakkında adli kontrol tedbirlerinin devamına karar verilerek duruşma ertelendi.

 

# Kırklareli\'nde # zimmet # iddiasıyla # yargılanan # Kooperatif # çalışanı # Çiftçilere # Yardımcı # Olmaya # çalıştığını # SAVUNDU
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

MARKETLERDE OYUNCAK REYONLARI 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE