Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›ULUSAL
ULUSAL

Medeniyetinize sahip çıkın!

Medeniyetinize sahip çıkın!

Yayınlama: 08.11.2022 - 17:47 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

BTP lideri Hüseyin Baş Berlin'de gurbetçilerle buluştu
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş Almanya’nın başkenti Berlin’de vatandaşlarımızla bir araya geldi.
Gurbetçilerimizin yoğun ilgi gösterdiği programda konuşan Hüseyin Baş, “medeniyetinize sahip çıkın” çağrısı yaptı.
Buraya gelen siyasilerin ‘sizi ülkenize döndüreceğiz' şeklinde açıklamalar yaptığını ifade eden BTP lideri, bu söylemi doğru bulmadığını ifade ederek, “Dönmek isteyen döner, kalmak isteyen kalır. Ama burada yaşarken medeniyetinizi, kültürünüzü, dilinizi, inancınızı unutmayın çünkü Türk bütün bu unsurların birleşimiyle ortaya çıkmış bir kimliktir. Bunu söylerken sanki bu çok bağnaz, çağ dışı bir görüşmüş gibi bir algı oluşturmaya çalışanlar var. Bunlara da hiç aldırmayın. Niye biliyor musunuz? Türk çağdaştır. Andımızda, 'Türk'üm, doğruyum' diyor. Türk doğrudur, Türk çalışkandır. Atatürk, 'Türk milleti zekidir' diyor. Biz bu dünyadan kopuk, bu çağın dışında yaşayan insanlar değiliz bilakis biz bu çağı şekillendirebilecek olan insanlarız” dedi.

“Takipçi değil, dünyayı geliştiren olalım” 
BTP olarak hedeflerinin dünyanın takipçisi olmak yerine, yeniliklerin öncüsü olmak olduğunu ifade eden Hüseyin Baş şöyle devam etti; “Biz Türk insanı 70 senedir dünyanın takipçisiyiz. Şimdi ben istiyorum ki, gelin hep birlikte Türkiye'yi alalım, bu dünyadaki gelişmelerin takipçisi olmadan dünyayı geliştiren, dünyayı yenileyen insanlar olalım. Bunun için yollara düştük, bunun için anlatıyoruz. BTP olarak bunun için ne yapacağız? Bilime, sanata, ziraata, özgürlüğe önem vereceğiz. Niye bu kadar özgürlük diyoruz? Çünkü özgürlük düşüncenin temelidir. Siz özgürseniz düşünebiliyorsunuz ama siz özgür değilseniz hiçbir şey düşünemiyorsunuz, hiçbir şey hayal edemiyorsunuz.”

Arda Güler örneği
Siyasete ‘at bi format’ sloganıyla giriş yaptıklarına dikkat çeken Hüseyin Baş, “Bu siyasete format lazım. Attık mı formatı? Hepsi değişmeye başladı mı? Neymiş demek ki, Türkiye'ye bu lazımmış! Türkiye'ye genç bir siyasetçi geldi aynen dakika 75-80 umutlar tükenmiş, maç bitmek üzere, mağlup durumdasın... O genç oyuncu sahaya giriyor. Şimdi Fenerbahçe'de Arda Güler var. Sahaya giriyor, müthiş bir heyecan, olay değişiyor. Ama ne olur rakip takımın taraftarı ıslıklar, rakip takım oyuncuları faul yapar vs. Normaldir, bunlar olacak” dedi.

 

 

# Medeniyetinize # Sahip # ÇIKIN!
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

ALDIĞINIZ ÜCRETLE GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ! 

“Siyaset Kavga Ediyor, Türkiye Kaybediyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE