Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa

Sanat tarihçi profesör Edirne'nin savunmasında önemli rol oynayan tabyaların müze yapılmasını önerdi

- Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç: -"Tabyaların korunması gerekiyor bir an önce ele alınıp düzenlenmesi gerekiyor. Hem turistik açıdan hem kültürel açıdan hem de atalarımıza saygı anlamında korunması gerekli"

Yayınlama: 24.04.2023 - 15:58 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

 Trakya Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Tarihi Bölümü Başkanı Prof. Dr. Engin Beksaç, Edirne'de atıl durumda olan tabyaların müze olarak düzenlenmesi önerisinde bulundu.

Prof. Dr. Beksaç, AA muhabirine Balkan Savaşları'nda kentin savunulmasında kullanılan 35 tabyanın önemli kültür hazinelerinden olduğunu söyledi.

Hıdırlık ve Buçuktepe tabyalarının restore edildiğini ve korunduğunu anımsatan Beksaç, diğer tabyaların atıl durumda bulunduğuna dikkat çekti.

Tabyaların bütün olarak korunarak geleceğe taşınması gerektiğini ifade eden Beksaç, "Tabyaların Edirne için çok önemli bir yeri var. Kentin tarihi kimliğine kazınmış yapılar. Tabyalar yapıldıklarında çağının en üstün teknolojisiyle yapılmıştır. O zaman için kentin dışında kalan Edirne'yi savunmak için yapılmış yapılardı. Bu kültür mirasları korunmalı." dedi.

Tabyaların zaman içinde doğal şartlar ve dışarıdan müdahalelerle zarar gördüğünü anımsatan Beksaç, şunları kaydetti:

"Tabyaların korunması gerekiyor, bir an önce ele alınıp düzenlenmesi gerekiyor. Hem turistik açıdan hem kültürel açıdan hem de atalarımıza saygı anlamında korunması gerekli. Bu yapılar gerçek anlamda müze olabilecek yerler. Hıdırlık Tabya'da çok güzel bir müze yapıldı. Buralar önemli müze kaynakları. Tabyaların bir an evvel onarılıp hizmete alındıktan sonra en güzel şekliyle müze olarak değerlendirilmesi gereklidir."

# Sanat # Tarihçi # profesör # Edirne\'nin # savunmasında # Önemli # ROL # OYNAYAN # tabyaların # Müze # Yapılmasını # önerdi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

ALDIĞINIZ ÜCRETLE GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ! 

“Siyaset Kavga Ediyor, Türkiye Kaybediyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE