Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

SARAY'DA 4 MAĞARA TESCİLLEDİ

SARAY'DA 4 MAĞARA TESCİLLEDİ

Yayınlama: 28.01.2021 - 18:01 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Saray ilçesinde 4 adet mağara tescil edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Saray ilçesinde 4 adet mağara tescil edildi.

Tekirdağ'da farklı statüler altında korunan ve henüz koruma altına alınmamış özellikleri, güzellikleri pek fazla bilinmeyen mağaralar bulunuyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca Doğal mağaralarda araştırmalar yapılarak mağaraların jeolojik, ekolojik özellikleri tespit edildi. Mağaraların her birinin tabiat varlığı olarak tescil edilmesi, koruma altına alınması yönünde başlatıldı.

2020 yılında  Saray ilçesinde bulunan mağaraların yapısı, sahip olduğu jeolojik ve ekolojik doğal değerlerin durumu Bakanlık tarafından "Trakya Bölgesi ile Marmara Bölgesi'nde Yer Alan Bazı Mağaraların Araştırılması" Projesi kapsamında adı geçen mağara oluşumlarına ilişkin araştırma raporlarının hazırlandı.

Araştırma raporlarda bilimsel, jeolojik-jeomorfolojik, ekolojik açıdan değerli, doğal oluşumlar ve görsel zenginlikler içeren, insan yararı açısından turizm veya farklı amaçlarla kullanım faaliyetlerine uygunluk arz eden mağaraların sınırları belirlendi. Araştırmalarda, daha sonra "Mağara Koruma Alanı" belirlenerek, alana ilişkin Edirne Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu'nca uygun görülerek Bakanlığa gönderildi.

Bakanlıkça, 10 Temmuz 2018 tarihli ve 30474 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 1 No.lu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nin 109 uncu maddesi 1 inci fıkrası (b) bendi uyarınca koruma alanı sınırları belirtilen mağaranın tabiat varlığı olarak tescili yapıldı.

Saray İlçesine bağlı Bahçeköy Mahallesinde tescil edilen mağaralar şöyle: Ceneviz 1 Mağarası B Grubu, Ceneviz 2 Mağarası A Grubu, Ceneviz 3 Mağarası B Grubu, Saklısu Mağarası C Grubu."

 

# Saray\'da # 4 # MAĞARA # TESCİLLEDİ
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

ALDIĞINIZ ÜCRETLE GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ! 

“Siyaset Kavga Ediyor, Türkiye Kaybediyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE