Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SÜLEYMANPAŞA
SÜLEYMANPAŞA

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Minik Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi

Süleymanpaşa Belediyesi’nden Minik Öğrencilere Sıfır Atık Eğitimi

Yayınlama: 19.02.2026 - 17:53 Kaynak: Haber Merkezi Muhabir: Tekin Sönmez
Paylaş:

Süleymanpaşa’da çevre bilincini artırmaya yönelik çalışmalarını kararlılıkla sürdüren Süleymanpaşa Belediyesi, Şubat ayı “Sıfır Atık” teması kapsamında elektronik atık bilgilendirmelerini arttırdı. Süleymanpaşa Anaokulu iş birliğinde gerçekleştirilen etkinlikte öğrenci ve velilere yönelik kapsamlı bir eğitim programı düzenlendi.

Süleymanpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü ekipleri tarafından verilen eğitimlerde; elektrikli ve elektronik atıkların çevreye verdiği zararlar, insan sağlığı üzerindeki olumsuz etkileri ve doğru geri dönüşüm yöntemleri detaylı şekilde ele alındı. Özellikle evlerde sıkça karşılaşılan atık piller, küçük ev aletleri ve kullanım dışı elektronik cihazların bilinçsiz şekilde doğaya bırakılmasının oluşturduğu risklere dikkat çekildi.

ÇOCUKLARA UYGULAMALI EĞİTİM

Eğitimler, çocukların yaş seviyelerine uygun anlatım teknikleri ve uygulamalı örneklerle desteklendi. Atıkların kaynağında ayrıştırılmasının önemi, renkli görseller ve interaktif etkinliklerle öğrencilere aktarıldı. Velilere ise günlük yaşamda sıfır atık alışkanlığının nasıl yaygınlaştırılabileceği, evlerde atık ayrıştırma sisteminin nasıl kurulabileceği ve çocuklara çevre bilincinin nasıl kazandırılabileceği konusunda bilgilendirme yapıldı.

Program kapsamında Süleymanpaşa Anaokulu’nda eğitim gören 110 öğrenci ve 30 veliye ulaşıldı. Eğitim sürecinde çocukların çevreye karşı duyarlılığının artırılması hedeflenirken, ailelerin de bu sürece aktif katılım sağlaması amaçlandı.

MİNİK ÖĞRENCİLER 50 KG ELEKTRONİK ATIK TOPLADI

Etkinlik kapsamında öğrenciler ve velilerin katkılarıyla toplam 50 kilogram elektronik atık toplanarak Süleymanpaşa Belediyesi’nin geri dönüşüm sistemine kazandırıldı. Toplanan atıkların lisanslı tesislerde uygun geri dönüşüm süreçlerinden geçirilerek yeniden ekonomiye kazandırılacağı belirtildi.

Süleymanpaşa Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada sıfır atık bilincinin küçük yaşlarda kazanılmasının uzun vadede çevresel sürdürülebilirliğe önemli katkı sağlayacağı vurgulanarak, ilçede eğitim ve farkındalık çalışmalarının artarak devam edeceği ifade edildi.

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

Çağdaşlık mı, Saygısızlık mı?

DUVAR YAZILARI  

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE