Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Tekirdağ’da Şoför Esnafından Yeni Zam Talebi, Vatandaş Tepkili

Esnafın Zam Talebi Vatandaşları Şaşırttı: Tekirdağ’da UKOME’nin Temmuz Ayında Yaptığı Yüzde 33’lük Zammın Ardından Şoförler Odası Tam Bilete Yüzde 60, Öğrenci Biletine Yüzde 60 Zam Talep Etti, Ancak UKOME Talepleri Kısmen Karşıladı ve Öğrenci Tarifesini Sabit Tuttu

Yayınlama: 12.03.2025 - 11:32 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Tekirdağ’da toplu taşıma esnafı, UKOME’nin 2024 Temmuz ayında ulaşıma yaptığı yüzde 33’lük zammın ardından artan maliyetleri gerekçe göstererek yeniden zam talebinde bulundu. Şoförler Odası, tam bilete yüzde 60, öğrenci biletine ise aynı oranda zam yapılmasını istedi. Ancak UKOME, girdi maliyetlerindeki artışı yüzde 21 olarak hesapladı ve tam bilete yüzde 25 zam yaparken, öğrenci tarifesinde değişikliğe gitmedi.

Bu kararla birlikte Tekirdağ, tam bilet ücretinde Türkiye’deki 30 büyükşehir arasında 6. sıraya, öğrenci biletinde ise 4. sıraya yerleşti. Personel servislerine de yüzde 25 zam yapılırken, öğrenci servisleri için yeni eğitim-öğretim yılı başında zam uygulanmış olması nedeniyle herhangi bir değişiklik olmadı. Taksilerde ise indi-bindi ücreti yüzde 33 artarak 120 TL’ye yükseldi, kilometre tarifesine ise yüzde 25 zam geldi.

Belediye, esnafı desteklemek adına toplu taşıma gelir desteğini yüzde 150 artırarak en az 7.500 TL, en fazla 15.000 TL seviyesine çıkardı. Ayrıca Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da esnafa aylık 4.658 TL destek sağlıyor. Ancak tüm bu yardımlara rağmen minibüs esnafı, taleplerinin karşılanmadığını iddia ederek eylem kararı aldı.

Esnaf Eylemde, Vatandaş Şaşkın

Minibüsçülerin, Saray-Çorlu-Süleymanpaşa hattının birleştirilmesi ve her araca 40 kilometre hat uzatma taleplerinin UKOME tarafından reddedilmesi, eylemin fitilini ateşledi. UKOME, Sayıştay raporlarına dayanarak hat uzatmanın uygun olmadığını belirtirken, esnafın bu durumu zam talebi için bahane ettiği düşünülüyor. Öte yandan, büyükşehir belediyesinin ulaşım yatırımlarıyla esnaf tekelini kırması da bu tepkinin altında yatan nedenlerden biri olarak görülüyor.

Vatandaşlar ise esnafın sürekli zam taleplerine şaşkınlıkla tepki gösteriyor. Tekirdağlılar, “Geçtiğimiz yıl zaten ciddi zamlar yapıldı, şimdi yine zam istiyorlar. Destekler ortadayken bu talep fazla. Ulaşım pahalılaşıyor ama hizmet aynı” diyerek duruma isyan etti. Esnafın eylem kararı, kamuoyunda tartışmaları daha da alevlendirdi.

# Tekirdağ # Çorlu # Çerkezköy # Saray
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE