Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı koordinesinde, Çanakkale merkezli olarak Tekirdağ ve Balıkesir'de yürütülen operasyonlarda, suç örgütünün faizle borç para vererek mağdurları tehdit ettiği, teminat olarak senet, çek ve tapu imzalattığı ve borcunu ödeyemeyen kişilerin mal varlıklarına el koyduğu belirlendi.

7 Kişi Tutuklandı

Operasyon kapsamında 9 şüpheli gözaltına alınırken, 7’si tutuklandı, 2 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

75 Gayrimenkul ve 34 Araca El Kondu

MASAK verilerine göre suçtan elde edilen toplam 1 milyar 250 milyon TL’lik mal varlığına el konuldu. El konulan varlıklar arasında 75 gayrimenkul, 34 araç, çok sayıda banka hesabı ve finansal işlem tespit edildi.

2 Bin 478 Adet Çek ve Senet Ele Geçirildi

Ayrıca operasyonda;

"Tefecilere Geçit Yok"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonu başarıyla gerçekleştiren jandarma ekiplerine teşekkür ederek, “Tefecilere geçit yok! Suçla ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Allah ayağınıza taş değdirmesin,” ifadelerini kullandı.