Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Tekirdağ’dan 19 Ülkeye Su Arıtma Ekipmanı İhracatı

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde bulunan Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’ndeki bir firma, su ve atık su arıtma süreçlerine yönelik ürettiği ekipmanlarla 19 ülkeye ihracat yaparak hem üretim hem de istihdam kapasitesini artırıyor.

Yayınlama: 14.06.2025 - 17:33 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Yaklaşık 10 bin metrekarelik alana kurulu tesiste faaliyet gösteren firma, penstok kapaklardan ızgara sistemlerine, sıyırıcılardan çamur susuzlaştırma ekipmanlarına kadar 88 ana ürün ve 325 farklı makine tipiyle üretim yapıyor. Bünyesinde 110 kişiye istihdam sağlayan firma, ülke ekonomisine sağladığı katkıyla dikkat çekiyor.

Firma sahibi Metin Bahar, ticaret hayatına 2004 yılında 100 metrekarelik küçük bir atölyede başladıklarını belirterek, bugün entegre üretim tesisinde orta ve yüksek teknolojiye sahip ürünler geliştirdiklerini söyledi. Tüm ekipmanları kendi bünyelerinde üç boyutlu olarak tasarladıklarını aktaran Bahar, üretim sürecinde CNC makineleri ve robot destekli sistemler kullandıklarını kaydetti.

“Üretimimizin Yüzde 60’ı İhracata Gidiyor”

Bahar, büyükşehir belediyeleri, organize sanayi bölgeleri ve su-kanalizasyon idarelerinin ürünlerini tercih ettiğini belirterek, “Yurt içinde 69 ilde, yurt dışında ise Almanya, Bulgaristan, Hırvatistan, Rusya, Özbekistan, Libya, Şili ve Dominik Cumhuriyeti gibi toplamda 19 ülkede ürünlerimiz aktif olarak kullanılıyor. Üretimimizin yaklaşık yüzde 60’ını ihraç ediyoruz” dedi.

“Hedefimiz Yeni Pazarlara Açılmak”

KOSGEB ve Trakya Kalkınma Ajansı’ndan alınan desteklerle üretim kapasitelerini artırdıklarını vurgulayan Bahar, önümüzdeki iki yıl içinde üretim kapasitelerini yüzde 50, ihracat oranlarını ise yüzde 75’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Çevreye duyarlı üretim anlayışını benimsediklerini de dile getiren Bahar, karbon ayak izini azaltmayı ve kadın istihdamını artırmayı da öncelikli hedefleri arasında gösterdi.

Firma, sürdürülebilir üretim ve yüksek kalite anlayışıyla Tekirdağ’dan dünyaya açılmaya devam ediyor.

# Üretim # BAHAR # Yüzde # Firma # Yüksek
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

TOPLUMUN DİNE BAKIŞI

HİÇ KİMSENİN ARKA BAHÇESİ OLMAYIN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE GENÇ BİR İSİM: DAİMİ KAYA!

MEDENİYET SADECE SÖZDE Mİ?

SARAY’DA SİYASET DİNAMİZMİ ÇÜRÜMÜŞ DURUMDA!

TEKİRDAĞ'DA YENİ DÖNEM: SEDAT ÇOLAK VE ADEM ERDEM HAMLESİYLE ÇERKEZKÖY'ÜN YÜKSELİŞİ

AZICIK OLSUN BİZİM OLSUN  

TEKİRDAĞ SİYASETİNDE KİM, HANGİ HESABIN PEŞİNDE?

ALDIĞINIZ ÜCRETLE GEÇİNEBİLİYOR MUSUNUZ! 

“Siyaset Kavga Ediyor, Türkiye Kaybediyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE