Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa ULUSAL
ULUSAL

YENEROĞLU, TÜRKİYE’NİN VATANDAŞLIK SATIN ALAN UYUŞTURUCU BARONLARINI KORUDUĞU İDDİALARINI BAKAN YERLİKAYA’YA SORDU:

“Dünyada kırmızı bültenle aranan Rawa Majid ve Jos Leijdekkers Türk Vatandaşı mıdır?”

Yayınlama: 12.09.2023 - 15:54 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu, yakın dönemde ulusal ve uluslararası basında yer alan uyuşturucu baronu olarak adlandırılan yabancı uyruklu kişilerin Türkiye’de vatandaşlık satın aldıkları ve bu kişilerin “iade” taleplerinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı almaları sebebiyle reddedildiği, bu nedenle Türkiye’nin suç işleyen yabancı uyruklu kişiler için güvenli liman haline geldiği yönünde iddiaları Meclis gündemine taşıdı.

“Aynı zamanda bu kişilerin kendi ülkelerinde oluşturdukları suç örgütleri ile diğer suç örgütleri arasında yaşanan hesaplaşmalar sonucunda öldürülmeleri haberleştirilmektedir” ifadelerini kullanan Yeneroğlu, 2019 yılından bu yana Ekvator, Venezuela, Kolombiya, Brezilya gibi Güney Amerika ülkelerinden Türkiye’ye gelen çok sayıda gemide yüklü miktarlarda uyuşturucu maddelerin ele geçirildiğini ve el konulduğunu vurguladı.

‘Yatırım yoluyla vatandaşlık kazanan yabancı kişiler hakkında MİT ve Emniyet tarafından gerekli soruşturmalar yapılmakta mıdır?’

Yeneroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) verdiği soru önergesi kapsamında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya şu soruları yöneltti:

1. Türk vatandaşlığını sonradan kazanan yabancı uyruklu kişiler arasında gerek Türkiye dışında gerekse de ülkemizde haklarında adli soruşturma yürütülen kişiler var mıdır? Bu yönde bir tespit varsa kaç kişi hakkında bu adli soruşturma bulunmaktadır? Yürütülen soruşturmalar hangi suçlar nedeniyle açılmıştır?

2. Yatırım yoluyla vatandaşlık kazanan yabancı kişiler hakkında Türk Vatandaşlığı Kanunu Uygulama Yönetmeliği’nin 72. maddesi uyarınca Milliİstihbarat Teşkilatı ve Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından başka ülkede suç işleyip işlemediklerine yönelik gerekli araştırma ve soruşturmalar yapılmakta mıdır?

3. Özellikle “uyuşturucu ticareti yapma” ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurma" suçları kapsamında hakkında adli soruşturma yürütülen ve Türk Vatandaşlığını sonradan kazanan kişiler söz konusu mudur?

4. Türk vatandaşlığını sonradan kazanan yabancı kişiler arasında başka ülkeler tarafından yürütülen adli soruşturma kapsamında “iadesi talep edilen” kişiler söz konusu mudur?

5. Dünya üzerinde kırmızı bültenle aranan Rawa Majid ve Hollandalı JosLeijdekkers isimli şahıslar Türk Vatandaşı mıdır? Eğer bu kişiler Türk Vatandaşı ise hangi gerekçelerle vatandaşlığı kazanmışlardır?

# Yeneroğlu: # Türkiye’nin # vatandaşlık # SATIN # Alan # Uyuşturucu # BARONLARINI # KORUDUĞU # İDDİALARINI # Bakan # YERLİKAYA’YA # Sordu #
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

MARKETLERDE OYUNCAK REYONLARI 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE