Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›ULUSAL
ULUSAL

Zeytinlikler için idam fermanı yayınlandı

Zeytinlikler için idam fermanı yayınlandı

Yayınlama: 10.03.2022 - 23:23 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Zafer Partisi Sözcüsü Şahsuvaroğlu, “Madenciler daha çok kazansın diye çıkarılan kararname ile zeytin alanları için idam fermanı yayınlanmış oldu” açıklaması yaptı.

Rusya Ukrayna Savaşı ve Türk tarımının durumu hakkında haftalık olağan basın toplantısında konuşan Zafer Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, zeytinlik alanlarının madencilik faaliyetlerine açılmasına tepki gösterdi.

Küresel Liderlik Savaşı
On dördüncü gününü geride bırakan Rusya - Ukrayna savaşını değerlendiren Zafer Partisi Sözcsü Şahsuvaroğlu, “Doğal olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi gündemi değiştirdi. Henüz Suriye krizi çözülmemişken Türkiye yeni bir savaşa komşu oldu. Bu savaş Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesi ile sınırlı değil. Mevcut tek kutuplu dünya düzenini kurumları ile birlikte sürdürmek isteyen ABD ile bunu kabul etmeyen kendisinin de bir dünya gücü olarak gören Rusya arasında başlamış uzun vadeli bir mücadelenin başlangıcı. Özetle bu savaş Çin’inde dahil olduğu Avrasya gücü ile Atlantik gücü arasında küresel liderlik mücadelesidir” şeklinde konuştu.

Türkiye’yi Zor Günler Bekliyor
“Umalım ki tek adam yönetimi “geçim savaşı” veren halkımızın sıkıntılarını ört bas etmek için yanlış adımlar atıp, ülkemizi içinden çıkılamayacak sorunlara bulaştırmaz” diyen Zafer Partisi Sözcüsü Dr. Lütfü Şahsuvaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti;

“Rusya-Ukrayna savaşının Türkiye’ye ekonomik etkileri olacaktır. Savaş durdurulamaz ise bu ülkelerden gelecek turist sayısı düşecek, buğday ve ayçiçeği başta olmak bazı tarımsal ürünler ithalatında sıkıntılar yaşanacak, yaş meyve-sebze ihracatımız sekteye uğrayacaktır. Doğal gaz ve tarımsal ithalat faturamız daha da artacaktır. Bu da fazladan cari açık demektir.”

Zeytinlikler İçin İdam Fermanı
Basın açıklamasının son bölümününde, madencilik faaliyetleri için zeytinlik alanlarınının kullanıma açılmasını sert bir dille eleştiren Şahsuvaroğlu, Fatih Sultan Mehmet’in “ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim” sözünü hatırlattı.

Lütfü Şahsuvaroğlu, şöyle konuştu; “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından sektörün görüş alınmadan madencilik faaliyetlerini düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı ve 1 Mart’ta Resmî Gazete ’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu yönetmelik değişikliği ile zeytinlikler madencilikler faaliyetlerine açılmış oldu. Bu değişiklik zeytin alanları için idam fermanı gibidir. Bu yönetmelik Anayasa’nın 44, 45 ve 166 maddelerine ve 1939 tarihli 3573 sayılı zeytincilik kanuna aykırıdır.

Yıllardır, ülkemizin dağları, yaylaları, köyleri, meraları madencilik denilen bir sistemle yağma ve talan edilmekte idi. Bu talana zeytinlikler de eklenmiş oldu, talan yasalaştı. Sıkça ecdad vurgusu yapan icratın sahiplerine, Fatih Sultan Mehmet Han'ın sözünü hatırlatmak isteriz. Ormanlarımdan bir dal kesenin başını keserim. Yüz yıl meyve veren ağacı keseni kul da sevmez Allah da.

Bir başka çelişki ise görevi zeytinciliği korumak olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sadece görüş veren, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın ise zeytincilik sahaları ile ilgili karar veren bir kurum haline getiriliyor olmasıdır. Soruyoruz; Tarım ve Orman Bakanlığı bu yönetmeliğe yayınlanmadan önce uygun görüş vermiş midir?

Vermemiş ise bu yönetmelik nasıl çıkmıştır?”
Uğur Batur
Zafer Partisi Basından Sor. Gen. Bşk. Yard.

# Zeytinlikler # İçin # idam # fermanı” # YAYINLANDI
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE