Cablex Tansel Elektrik A.Ş.'nin  Salı günü Saray'da açılışı gerçekleştirildi. Açılışı gerçekleşen Cablex Tansel Elektrik Fabrikası, birçok yerli ve yabancı sanayiciyi Saray'da bir araya getirdi. Saray Küçük Sanayi Sitesi'nde kurulan fabrika yaklaşık 400 kişiye iş imkanı sunarken, ilçemiz ekonomisine ve istihdamına da büyük katkı sağlayacak. Fabrikanın açılışına yaklaşık 150 davetli katıldı. 10.000 m2 alan üzerine kurulu, 6000 m2 üretim alanı ile 6 ay gibi kısa bir sürede faaliyete geçen Tansel Elektrik, Saray sanayisinin ilklerine imza atmakla birlikte, ilçedeki istihdam boşluğunu da önemli ölçüde katkı sağlayacak. Bu tesisi ilçemize mimarisiyle kazandıran EMİLYA MÜHENDİSLİK de dinamik ve başarılı kadrosu ile büyük bir yatırıma imza attı.

"BİZİM  EN ÖNEMLİ DEĞERİMİZ İNSANDIR"
Fabrikanın açılış konuşmasını Cablex Tansel Elektrik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Metin Bağır yaptı. Hayal etmek başarının başlangıcıdır diye konuşan Bağır, "Gururla ifade ederim ki, gördüğünüz bu güzel manzara için çok hayal ettik ve çok çalıştık. Bu hayalin peşinden koştuk. Hayal ettiklerimizi hayata geçirdik. Her kurum ve kuruluşta olduğu gibi  bizim de en önemli değerimiz insandır.  Cablex çalışanları  işlerine dört elle sarılma, yaratıcı, titiz ve işine bağlılığı ile müşteri ihtiyaçlarına duyarlı, kaliteli, güvenilir, sürekli güler yüzlülüğü ile  müşterimizi en iyi düzeyde memnun edendir. Bizim de hedefimiz sektördeki gelişime hızla uyum sağlayan, değişimi yönlendiren, dünya çapında bir lider olmaktır. Burada istihdamı arttırarak hedefimize daha da yaklaşacağız" dedi.
 
"İSTİHDAM BOŞLUĞUNA CEVAP VERDİNİZ"
Yönetim Kurulu Başkanı Metin Bağır'ın ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Cablex  Tansel Grubunu yatırımlarından dolayı kutlayarak, "Saray halkı adına sizlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum. Saray'daki istihdam boşluğuna cevap verdiniz. Umarım sizin gibi böylesine çevreci ve uluslararası kuruluşlar Saray'a gelerek yatırımlarını sürdürürler. Böylesine anlamlı bir yatırımı gerçekleştiren Cablex Tansel Grubunun yatırımlarının başarılı olması temennilerimle hayırlı uğurlu olsun diyorum" dedi.

"HAYIRLI OLSUN"
Fabrikanın kurucu ve sahiplerine temennilerde bulunan Kaymakam Hüseyin Öner, şöyle konuştu: "Saray bir taraftan sanayi ve imalat sektöründen besleniyor, bir taraftan da Trakya'nın karakteristiğini paylaşıyor. Tarım ve hayvancılık Trakya'da önemli bir potansiyele sahip. Ülkemiz için de bu potansiyel büyük önem taşıyor. İlçemizde üretim yapan  yirmiye yakın işyeri ve imalathane fabrika var. Bu yirmiye yakın fabrika ve imalathanelerden ziyade ilçemiz Çorlu ve Çerkezköy’deki organize sanayi fabrikalarından istihdam sağlıyor. Saray sanayiden beslenme özelliği ile birlikte, tarım ve hayvancılık alanının yanı sıra kültür ve doğa turizmi alanında sahip olduğu doğal güzellikleri ile ismini duyuran bir ilçe. Saray ilçemize kazandırdıkları  bu istihdam için, Cablex  Tansel Grubu kurucu ve sahiplerine  bol kazanç bol üretim getirmesi temennisi ile hayırlı olsun diyorum."
1973 yılında elektrik malzemeleri satışı ve elektrik proje taahhüt işleri faaliyetlerinde bulunmak üzere kurulan Tansel Elektrik, 1984 yılından itibaren beyaz eşya sektöründe kablo gruplama işleri yapmaktadır. 1991 yılında kablo gruplama faaliyetleri yanı sıra silikon kablo, silikon profil ve makaron ve silikon fırın contaları üretimine başlamıştır. Kasım 2006 tarihinde Cablex grubu tarafından bünyesine alınıp teknolojik yatırım ve büyümede ivme kazanmıştır. Bolu'da yerleşik olan Tansel Elektrik, 3000 m2 si kapalı alan olmak üzere toplam 5000 m2 lik bir alanda faaliyet göstermektedir. Tansel Elektrik Türkiye'de ve Avrupa'da sektörün önde gelen firmalarına hizmet vermektedir.

"MÜŞTERİLERİMİZE DEĞER SAĞLAMAYI HEDEFLİYORUZ"
Cablex Tansel Fabrikası Genel Müdürü Yüksel Karıp yaptığı açıklamada, "Ülkemiz ve müşterilerimiz için güvenilirlik, devamlılık ve saygınlık simgesi olmak için çalışır, güvenilirliğimiz, işbirliğine uygun yapımız ve işbirlikçi çalışmalarımızla tanınırız. Çalışmalarımızın her aşamasında müşterilerimize değer sağlamayı hedefleriz. Müşterilerimizin beklentilerini aşmak ve en iyi tedarikçileri olmak için, karşılıklı güven ve saygıya dayalı olarak, tam ve şeffaf iletişim ile işbirliği içinde çalışmayı isteriz" ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından fabrika binasına gezi düzenlenirken, davetlilere verilen öğlen yemeğinin ardından program sona erdi.

KİMLER KATILDI
Cablex Tansel Elektrik A.Ş. açılışına Slovenya Ankara Büyükelçisi Milan Jazbec, Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Saray Kaymakamı Hüseyin Öner, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray İlçe Emniyet Müdürü Murat Tabak, İlçe Jandarma Komutanı Üstğm. Yasin Keskin, İlçe Müftüsü Bahri Şamat, Çetin Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çetin'in yanı sıra çok sayıda yabancı ve iş dünyasından davetliler katıldı.