Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

Devlet 6 milyon kişinin borcunu siliyor

Yayınlama: 16.12.2013 - 21:42 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

3 milyon Bağ-Kur'lu ile 4 milyon Genel Sağlık Sigortası borçlusu af heyecanı yaşıyor. Vatandaşlar düzenleme ile borçlarını 36 taksitte ödeyebilecek.

Milyonlarca kişinin gözü kulağı ocak ayında Meclis'e sunulacak torba yasa tasarısında.Bağ-Kur ve Genel Sağlık Sigortası (GSS) borçlarına af çalışması büyük heyecan yarattı. 3 milyona yakın Bağ-Kur'lu ile yaklaşık 4 milyon GSS borçlusunun yüzünü güldüren düzenlemelerin Ocak'ta Meclis'e gelmesi beklenirken, tasarının kapsamının genişleyeceği, işveren prim borcu bulunanlara da af imkanı sağlanacağı iddia ediliyor.

YÜZDE 50'Sİ SİLİNECEK, 36 TAKSİTLE ÖDENECEK
Milyonlarca küçük esnaf da, Bağ-Kur borcu olduğu için sağlık hizmetlerinden yararlanamıyor. Kendileri gibi aileleri de bu haktan mahrum kalıyor. Getirilmesi planlanan yeni düzenleme ile Bağ-Kur'a 24 aydan çok prim borcu olanlar, ana para borcu sabit kalmak kaydıyla, gecikme zamlarının yüzde 50'si silinerek 36 aya kadar taksitle borcu ödeme imkanına sahip olacak. Böylece borçlar daha düşük taksitlerle ödenebilir hale gelecek.

24 AYDAN AZ BORCU OLANLARIN SİLDİRME HAKKI YOK
24 aydan çok Bağ-Kur prim borcu olanların isterlerse hem borçları hem de borçlu oldukları sigortalılık süreleri silinecek. Emeklilik için prim gün sayısına ihtiyaç duyanlar, bu sürelerin bir kısmını ödeyerek, günlerini tamamlayabilecek. Öte yandan 24 aydan az borcu olanların sildirme hakkı olmadığı için bu kişiler de gecikme zammının yarısını sildirerek borçlarını 36 ay taksitle ödeyebilecek.

8 MİLYAR BORCUN TAMAMI SİLİNEBİLİR
Devlet ve üniversite hastanelerinden ücretsiz, özel hastanelerden ise fark ödeyerek yararlanmak için 2012'de uygulamaya giren Genel Sağlık Sigortası (GSS) sistemi kapsamında primlerini ödemeyenler, af çalışmasına sevindi. 18 yaşını dolduran; çalışmayan ve öğrenci olmayanların sağlık hizmetlerinden yararlanması için ödemesi gereken GSS prim borçlarına af gelecek. Bu şekilde 4 milyon kişinin 8 milyar liralık borcunun tamamının silinebileceği belirtiliyor. 2012'de hayata geçirilen yasal düzenleme ile 12.5 milyon kişi GSS kapsamına girdi.

İŞVERENLERE DE MÜJDE VAR
Bu arada, işçi çalıştırıp SGK' ya bildiren ve bu sebeple işveren prim borcu bulunan işverenlere de prim affı geliyor. Ana paradan indirim yapılmadan, birikmiş gecikme zamlarının yüzde 50'si silinerek 36 taksitte ödeme imkanı sağlanacak. Primini zamanında ödeyen işverenler ana para borçlarını yüzde 25 eksiğiyle ödüyor.

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

Basını Anlamak Mümkün Değil: Bir Gün Herkes AK Partili Olacak!

SİYASET KİŞİSEL HIRSLARIN DEĞİL, ÜLKEYE ÇÖZÜM ÜRETMENİN MECRASIDIR  

FON YÖNETİCİLERİ KİMLER?

Çağdaşlık mı, Saygısızlık mı?

DUVAR YAZILARI  

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE