Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

Kadınlık Bizde Kalsın oyunu sahnelendi

Yayınlama: 25.02.2014 - 00:07 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Saray Belediyesi kültür hizmetleri kapsamında Lüleburgaz Yeni Kuşak Köy Enstitüleri oyuncuları tarafından düzenlenen "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı tiyatro oyunu, Saray Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi'nde sahnelendi. 
Saray Belediyesinin organizasyonluğunu yaptığı Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Lüleburgaz Şubesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı tiyatro oyununa Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, Kent Konseyi Başkanı Mehmet Bilecen, Belediye Meclis Üyesi Ali Gürsu Ergene, Tapu Müdürü  Ali Gödekoğlu ve vatandaşlar katıldı.

AÇILIŞ KONUŞMASINI BAŞKAN ÇOBAN YAPTI
Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı tiyatro oyununu Saraylılarla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını söyleyen Başkan Çoban programın açılış konuşmasında şunları kaydetti:"Cumhuriyetin devrimlerini, Kurtuluş Savaşında kurulan Çağdaş Türkiye Cumhuriyetinin aydınlığını ülkeye yaymak için kurulmuş olan 21 tane köy endüstrisi vardı. Öğretmen okulundan, Köy Endüstrilerinden mezun olanlar, gittikleri yörede her bölgenin ve ülkenin doğal koşullarına göre eğitim almışlardır. Ben Köy Endüstrilerini şöyle nitelendiriyorum. Bunlar 21 tane ülkemizin enerji santrali gibiydiler ve ülkemizi aydınlatıyorlardı ama Cumhuriyete ve aydınlığa düşman olan güçler, Köy Endüstrilerini soğuk savaş politikalarına kurban ettiler. Ama Köy Endüstrilerinin fikirleri ve düşünceleri hala ülkemizi aydınlatmaya devam ediyor. Bu öğretmenleri, Cumhuriyeti ve aydınlığı yüreğinde taşıyan insanları, kurumları yürekten selamlıyorum. Ve böylesine Cumhuriyeti aydınlatma görevini yeni kuşaklara aktaran Türkiye'deki dernek yöneticilerine, Lüleburgaz'daki yöneticilere, öğretmen dostlarıma yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
 Çağdaş ve donanımlı Saray'ın başkanı olmaktan, sizlerin başkanınız olmaktan mutluyum diyerek konuşmasına devam eden Çoban, "Galiba sizin bir başkanınız var ve  siz başkan aramıyorsunuz" şeklinde konuştu. Ardından katılımcılara ve Köy  Endüstrisi Yeni Kuşak Derneği'ne teşekkür eden Çoban, herkese iyi seyirler diledikten sonra sahneyi oyunculara bıraktı.

TİYATRO BÜYÜK BEĞENİ TOPLADI
Yılmaz Erdoğan'ın yazdığı, Budak Çal’ın yönettiği "Kadınlık Bizde Kalsın" adlı tiyatro, Lüleburgaz Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği oyuncuları tarafından sahne aldı. Yönetmenliğini K. Budak Çal’ın üstlendiği Kadınlık Bizde Kalsın adlı oyunda, oyunculardan Timur Cangar, Yazgülü Tunar, Samet Köseoğlu, Meltem Siftaoğlu, Ömer Siftahoğlu, Mustafa Kurtcu, Yeşim Yılmaz, Saim Engin, Kıvılcım Özeş, İlkay Demirel, Ali Soykan, Buse Şentürk, Osman Özeş, Ecemnur Ercan ve Göksunur  Ercan, Adem ile Havva'dan günümüze kadar kadın ile erkek arasında var olan haksız rekabeti, kadınların toplumsal yaşamda yaşadığı sorunları, ezen ezilen ilişkisini sahnelediler. Tiyatro oyununda, Kadınlar askere alınsa ne olur? Bir kadın niçin cinsiyet değiştirmek ister? Tarihte kadının rolü neydi? Hezarfen Ahmet Çelebi'nin uçuşunda karısının rolü var mı? Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u fethetmekten vazgeçtiğinde onu ikna eden kadın kimdi? temaları işlendi. Katılımın yoğun olduğu programda tiyatro oyunu izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Lüleburgaz Şube Başkan Yardımcısı Hüseyin Ertürk, burada yaptığı konuşmada, kültür ve sanatsal etkinliklere önem verdiklerini söyleyerek seneye de çeşitli etkinliklerle Saray'a geleceklerini belirtti.
Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği Lüleburgaz Şubesi’nin kültür ve sanat etkinlikleri kapsamında gerçekleştirdikleri tiyatro oyununda Belediye Başkanı Nazmi Çoban, İl Genel Meclis Üyesi Nazmi Duygu, Belediye Meclis Üyesi Ali Gürsu Ergene ve Tapu Müdürü Ali Gödekoğlu oyunculara teşekkür ederek karanfil ve çiçek takdim ettiler. Oyuncularla birlikte hatıra fotoğrafı çektirildikten sonra program sona erdi.

 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

Basını Anlamak Mümkün Değil: Bir Gün Herkes AK Partili Olacak!

SİYASET KİŞİSEL HIRSLARIN DEĞİL, ÜLKEYE ÇÖZÜM ÜRETMENİN MECRASIDIR  

FON YÖNETİCİLERİ KİMLER?

Çağdaşlık mı, Saygısızlık mı?

DUVAR YAZILARI  

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE