Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Anısı Olan Bir Anıta Bu Yapılamaz!

Anısı Olan Bir Anıta Bu Yapılamaz!

Yayınlama: 19.04.2018 - 21:38 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Hatırayı daha iyi korumak gerekirken ve restore edilmesi gerekirken neden sökülüyor? Şimdi soruyoruz; hatırası olan bir anıtı korumak gerekmez mi? Bakın güzel bir atasözümüz var. Büyük insanlar veda ederek giderler... Küçük insanlar ihanet ederek giderler.

 

 Orgeneral Hasan Iğsız tarafından Safaalan Mahallesi’ne yaptırılan Atatürk Anıtı, Safaalan Mahallesi Muhtarı ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Başkanı tarafından yenisini yapacağız diye yerinden söküldü. Bu anıt Ülkemiz gibi Safaalan Mahallesi içinde maneviyatı olan bir anıttır. Oysa Büyükşehir ve Mahalle Muhtarı kafa kafaya vererek, Atatürk anıtını yerinden söktü. Bu hangi amaçla yapıldı? 

Eğer yeni Atatürk anıtı yapmak gayreti içindeyseniz Mahallenin başka yerine yapılabilirdi. Bu anıtın Hasan Iğsız Paşa tarafından önemi büyüktür. 

Orgeneral Hasan Iğsız Paşa Safaalan Mahallesine Atatürk büstünü yaparken, biz başından sonuna kadar süreci takip ettik. Şimdi üzülerek soruyoruz; Hasan Iğsız Paşanın Safaalan Mahallesine karşı beslemiş olduğu sevgiyi ifade eden bu anıtın yerinden sökülmesindeki amaç nedir? 

Iğsız Paşa Safaalan Mahallesine gelerek 1967 yılında tatbikat esnasında yaşanılanların anısına Atatürk anıtını yapmıştır. 

Safaalan köyünün köy meydanına 24.12.2003 tarihinde yaptırılan Atatürk anıtının açılışına da katılan Orgeneral Hasan Iğsız Paşa, Safaalan halkının gönlünde taht kurmuştur. Ülkemiz ve Safaalan Mahallesi için manevi değeri büyük olan bu anıtın sökülmesi yerine Mahalle halkının ihtiyaçlarına yönelik hizmetler yapılamaz mıydı? 

# Anısı # Olan # Bir # Anıta # Bu # Yapılamaz! #
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE