Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Bayramda sahte paraya dikkat!

Yayınlama: 19.11.2010 - 10:10 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

     Kurban pazarlarındaki kalabalık ve karmaşa ortamı, piyasaya sahte para sürmek isteyenlere zemin hazırlıyor.  
Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgilere göre, sahte paraları piyasaya sürebilmek için uygun ortamlar arayan kalpazanların işini kolaylaştıran mekanlardan biri de kurbanlık hayvan satışı yapılan pazarlar oluyor.
     Kurban Bayramını fırsat bilen kalpazanlar, özellikle kalabalık mekanları mesken tutuyor. Kurban pazarlarının sahte paralar için cazip mekanlar haline gelmesini önlemek isteyen güvenlik güçleri ise gerekli tedbirleri alıyor.    
     Saray Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Arife günü ilk önce hayvan pazarını, ardından çarşı ve pazar esnafını  bilgilendirmek için el bröşürü dağıttı. Ekipler tarafından el bröşürleri esnafa dağıtılırken, sözlü olarak da bir takım uyarılar yapıldı.


KURBAN BAYRAMINDA KURBAN OLMAYIN!

     Saray Emniyet Müdürlüğü Ekipleri tarafından dağıtılan el bröşürlerinin içeriği oldukça dikkatlı bir şekilde hazırlanıp, tüm esnaf vatandaşların dikkatlice okumaları gerektiği vurgulandı.
     Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan el bröşürlerinin özellikle kurban satış yerlerinde canlı hayvan ticareti yapan kişilere ve seyyar satıcılara verileceği ifade edildi. Ayrıca ekipler tarafından büfe, bakkal ve marketlerden alınan sigara, içki, çerez vs. karşılığında yüksek değerdeki sahte banknot küpürlerinin dikkatlice kontrol edilerek para üstünün geri verilmesi, araçlara alınan akaryakıt karşılığı benzin istasyonlarının dikkatli olması, toplu ödemelerde para destelerinin arasına az sayıda sahte para konularak verilebileceği gibidolandırıcılık olaylarının yaşanabileceği belirtildi.
   Ayrıca Milli Piyango bayilerinin, taksi sürücülerinin, gazino ve eğlence yerlerinin, sinema ve tiyatro gişelerinin bu konuda oldukça dikkatli olmaları gerektiği vurgulandı. Dolandırıcıların kurbanı olmayınız!..

SAHTE PARA İLE KARŞILAŞTIĞIMIZDA NE YAPMALIYIZ?
 Şahsın eşkaline ilişkin bilgileri, mümkünse kimlik bilgilerini ve hatta varsa
 otosunun plakasını ve diğer özelliklerini tespit etmeli, şahsı mümkün mertebe oyalamalıyız. Bu arada en kısa sürede "155 Polis İmdat" telefonunu arayarak en yakın polis birimini olaydan haberdar etmeli, sahte para güzel bir şekilde muhafaza edilmeli ve sadece gelecek görevlilere teslim edilmelidir. Sanık durumuna düşme korkusuyla ya da neme-lazım düşüncesiyle pasif kalmamalı olayı sineye çekmemeliyiz. Yapılacak ihbarın, aranan faillerin ortaya çıkarılmasına yardımcı olabileceğiniunutulmamalıyız.

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE