Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

Büyükyoncalı da 180 köpek kısırlaştırıldı

Yayınlama: 20.04.2013 - 10:14 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:
Büyükyoncalı Beldesi’nde çok sık şikâyet konusu olmaya başlayan Başıboş ve sahipsiz köpeklerin kısırlaştırılması işlemi 06.04.2013 Cumartesi 11.04.2013 Perşembe günleri arasında gerçekleştirildi. Sabah 08.30’da başlayıp akşam 17.30’a kadar süren kısırlaştırma işleminde 180 adet köpek kısırlaştırıldı.
Denge Veteriner ekiplerinin 3 kişi ile başlattıkları kısırlaştırma işlemi Büyükyoncalı Belediyesinin tanzim ettiği alanda belirtilen tarihlerde saat 08.30’da başladı 17.30 da tamamlandı. Sabah seansında sahipsiz, öğlenden sonra ise sahipli köpekler kısırlaştırıldı. Gün boyu yapılan işlem sonunda yetkililerin vermiş olduğu bilgiye göre 180 adet köpekte kısırlaştırma işlemi yapıldı.

ŞİKÂYET ÜZERİNE ÇALIŞMALAR BAŞLADI 
Konu ile ilgili bilgilerine başvurduğumuz Büyükyoncalı Belediye başkanı Necati Sezer; “Son zamanlarda halkımızdan ve mahalle muhtarlarından başıboş köpeklerle ilgili şikâyetler almaya başlamıştık. Özellikle gece işe gidiş geliş yapan insanlarımız ve okul çocukların mahalle aralarında bu hayvanlardan korktukları konusunda devamlı yakınmalar olmakta. Bizlerin, belediye olarak hayvanların yaşamlarına müdahale etme ya da onları zehirleme gibi bir fiili yapmamız söz konusu olamaz. Ancak bu hayvanları(sahipsiz-başıboş)toplatarak en yakın köpek barınaklarına nakil yapabileceğimizi söylüyoruz. Hem Saray hem de Çerkezköy de bulunan hayvan barınaklarında yer olmaması nedeniyle etkin mücadele yapamıyoruz” dedi.

KÖPEKLERİ SAHİPSİZ BAŞIBOŞ BIRAKMAYIN
“Özel Denge Veterinerlik firması ile yapmış olduğumuz sözleşme ile kısırlaştırma işlemini sahibi olmayan sokak köpeklerine de uygulatmayı amaçladık” diyen Sezer, konuşmasına şu şekilde devam etti:
“Bu sayede en fazla hayvan sayısına ulaşılma amaçlandı. Bizlerin tüm vatandaşlarımızdan ricamız; geçici bir heves için alıp hevesleri geçince köpekleri sahipsiz ve başıboş bırakmamaları çok önemlidir. Özellikle başka yerleşim yerlerinden ya da başka mahallelerden getirilip muhtelif yerlere bırakılan yavru ya da ergin köpeklerin rutin aşıları yapılmadığı için hem salgın hastalıklar yönü ile hem de insanlara saldırma ihtimali ile tehlike yaratmaktadırlar. Bu konuda tüm belde halkımı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Her konuda olduğu gibi bizlere en büyük destek yine beldemiz insanlarından gelecektir. Buna yürekten inanıyor ve güveniyorum.”

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE