Çerkezköy'de Bedensel Engelli Adamı Darp Eden İki Sanığa 16 Yıl 6 Ay Hapis
Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesinde yer alan bir yaşlı bakım merkezinde 6 Şubat 2024 tarihinde, kurum personeli tarafından darp edilen 71 yaşındaki bedensel engelli Avni Kılıçaslan, tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi’nde 15 Ağustos 2024 tarihinde hayatını kaybetti. Olayın ardından Kılıçaslan’a yönelik darp iddiasıyla tutuklanan kurum çalışanları M.C.B. ve M.S., yargılama sürecinin ardından ağır cezaya çarptırıldı.
Geçtiğimiz Eylül ayında yapılan duruşmanın ardından dosya Çerkezköy Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmişti. Yaklaşık bir yıl süren yargılamanın ardından sanıklar, Tekirdağ 1 Nolu T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’ndan Çerkezköy Adliyesi’ndeki duruşma salonuna getirildi. Duruşmaya sanıkların avukatları, Avni Kılıçaslan’ın ailesi ve avukatları ile Tekirdağ Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü avukatları katıldı. İddia makamının açıklamasının ardından, her iki taraf da sanıkların en üst sınırdan cezalandırılmasını talep etti.
Duruşmada, sanıklardan M.S. olay günü Avni Kılıçaslan’ın kendisine küfür ettiğini, bir kez yumruk ve tokat attığını savunarak tahliyeyi talep etti. Diğer sanık M.C.B. ise yaklaşık 7 yıldır sağlık personeli olarak görev yaptığını, olay anında yalnızca acil tıbbi müdahale gerçekleştirdiğini belirtti. Ancak, mahkeme heyeti her iki sanığın da tahliye taleplerini reddederek, M.C.B. ve M.S.'ye ayrı ayrı "kasten yaralama neticesinde ölüme sebep olma" suçundan 12’şer yıl, "cebir, tehdit, hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçundan ise 4 yıl 6’şar ay hapis cezası vererek toplamda 16 yıl 6 ay hapis cezası uyguladı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına da karar verildi.