Haklıdan değil de güçlüden yana olanlar fırıldak, korkak ve kaypak olurlar. Güç merkezi değiştikçe döner fırıldak olurlar. İşte bunlardan biri Savcı Sayan. Siyasetçi adam gibi dik durmalı. Dürüst olmalı. İlkeli ve omurgalı olmalı. Savcı Sayan gibi fırıldak siyasetçi olmamalı. Türkiye'de Savcı Sayan gibi fırıldak siyasetçilerin sayısı oldukça çok. Bu fırıldak her akşam bir tv ekranlarına çıkarak ve baykuş gibi öttüren yandaş medya, aklısıra bu kıvırdak ile MHP ve CHP'yi yıpratmaya çalışıyor. Kim takar seni fırıldak Savcı Sayan. Bu kalitesiz fırıldakın yalakalığını fırsat bilen yandaş medya da sazan gibi atlayarak, her akşam ayrı bir ekranda öttürerek, aklısıra MHP ve CHP'yi yıpratacaklarını zannediyor.

Siyasette fırıldaklar hep olmuştur. Hangi parti büyümüş ise hangi parti iktidar olmuş ise,  veya değişik yapılara göre, esen rüzgara göre, fırıldak gibi dönen münafıklar, iki yüzlüler her kesimde vardır ve dünya var olduğundan beri.

Fırıldak siyasetçilerin ne yazık ki, işi menfaat ve yalan dolandır. Türkiye'de çok doğru düzgün adamlar fazla siyaset yapamaz. Nerede fırıldak adam var, nerede suçlu sabıkalı var, çoğu bu siyaset işine girerler zaten. Bu tip adamlar hep siyasetten beslenirler ve insanları kullanmayı kendine zanat etmişler.

Ama bu tip siyasetçilerin oyunları, yalanları, istismarları ve fırıldaklıkları hiç bitmez. Ne zaman seçim rüzgarları esmeye başlasa onlar sahneye çıkmaya başlarlar.
Fırıldak siyasetçi, o tv den bu tv ye, o gazeteden bu gazeteye koşup dururlar. Kendilerini o kadar dürüst olarak anlatıyorlar ki, toz konduramazlar. Keşke öyle olsalarda hiç olmazsa, dürüst ve profesyonel bir siyasetçi diye bizlerde inansak.
Bu fırıldak siyasetçiler seçimlerde çivi gibi bir yere çakılırlar. Seçim bitti mi hiç birşey olmamış gibi davranır ve hayatlarını sürdürürler. Partilerin sayesinde ekmek yiyorlar.

Hayatlarını istihdam ediyorlar. Partileri basamak edip bir yerlere geliyorlar. Sonra da nankörlük yaparak, hiç birşey olmamış gibi davranarak, uzaklaşıp gidiyorlar. Bunca yediği ekmeğe rağmen, orantısız kin ve nefret kusuyorlar. Yani fırıldak siyasetçilerin bir diğer yüzü de nankörlüktür. İşte tüm bunlara rağmen yapmayı siyaset marifet olarak bilen, ülkemizdeki fırıldak siyasetçiler.

Asrın ayarıdır vermiş ve bu dünyadan göçmüştür, büyük üstad Aşık Mahzuni Şerfi. Aşık Mahzuni Şerif, bu türküyü 1998' de yazmıştı. Ne gariptir ki, o dönemde ortalıkta dönen fırıldak siyasetçilerin sayısı her zaman olduğu yine çoğunluktaydılar.
2001 yılında Özdemir Plak etiketiyle çıkmış Aşık Mahzuni Şerif'in albümü. Albümle aynı adı taşıyan fırıldak adam şarkısının sözleri de şöyledir:

yüz karası bu alemin düşkünü
baykuş gibi viranede işin ne
cemlerin şeytanı yollar şaşkını
ey utanmaz meyhanede işin ne

fırıldak adam
ben seni nedem
gelme dergaha
hainsin madem
zalimsin madem

ikrar verdin ikrarını çiğnedin
hayatında helal lokma yemedin
insanım demedin kulum demedin
hacı bektaş mevlanada işin ne

açtın mahzuniye yürek yarası
dünyanın fitnesi yüzler karası
süfyanın torunu mervanın hası
hüseyinde kerbelada işin ne.