Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa KIRKLARELİ
KIRKLARELİ

KIRKLARELİ'NDE "AYÇİÇEĞİ VE KORKULUK FESTİVALİ" DÜZENLENDİ

KIRKLARELİ'NDE "AYÇİÇEĞİ VE KORKULUK FESTİVALİ" DÜZENLENDİ

Yayınlama: 02.08.2021 - 17:58 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

- Korkulukların ayçiçeği tarlasına yerleştirildiği festivalde, fotoğraf tutkunları en güzel kareyi yakalamak için birbiriyle yarıştı

Kırklareli'nde tarımsal ürünleri köylerini tanıtmak için kullanan köylüler, "Ayçiçeği ve Korkuluk Festivali" düzenledi.

Pehlivanköy ilçesine bağlı Kuştepe köyündeki Pavli Kurgusal Fotoğraf Atölyesi himayesinde bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilen festival kapsamında, içerisinde korkulukların yer aldığı ayçiçeği tarlaları fotoğraf stüdyolarına dönüştürüldü.

Festival dolayısıyla hazırlanan korkuluklar, ayçiçeği tarlasına önceden yerleştirildi. Fotomodellerin, yağlı güreş pehlivanlarının ve bando ekibinin de bulunduğu festivalde, fotoğraf sanatçıları en güzel kareyi yakalamak için birbiriyle yarıştı.

Festivale civar illerin yanı sıra İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerden de pek çok fotoğrafçı ve turist katıldı.

Pavli Kurgusal Fotoğraf Atölyesi kurucusu Gülşen Gürses, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl Ayçiçeği ve Korkuluk Festivali'nin üçüncüsünü düzenlediklerini söyledi.

Gürses, festivale ilişkin şu bilgileri verdi:

"Ayçiçeklerinin açılışına, varlığına ve güzelliğine sunduğumuz bir saygı duruşudur aslında bu. Burada onlarca farklı güleç korkuluk var. Bizler bu etkinliğimizi köy halkı olarak tertip ediyoruz. Etkinliğimizin içeriğinde fotoğraf atölyeleri, doğal setler, beraberinde bando hatta davul zurna ekibi dahi bulunuyor. Bundan sonra da her yıl yapmayı planlıyoruz. Topraklarımızın güzelliğini, tarımsal ögelerin değerini ön plana çıkararak, yad ederek, üretimle sanatla iç içe bir etkinlik çıkarmaya devam edeceğiz."

Etkinliğe İstanbul'dan katılan fotoğrafçı Caner Öztop da çektikleri fotoğraflarla ayçiçeklerini ölümsüzleştirdiklerini ifade etti.


# Kırklareli\'nde # "AYÇİÇEĞİ # VE # KORKULUK # Festivali" # Düzenlendi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE