Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Sahte Araç Muayenesini yapan çeteye darbe!

Yayınlama: 25.12.2009 - 00:08 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

      Jandarmadan Saray İlçesine, Beldelere ve Köylerine yapılan sahte araç muayene çetesine büyük darbe.
    Saray İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin gerçekleştirdiği operasyonlarda sahte araç muayenesini yapan 27 kişi hakkında yasal işlem başlatıldı.
     Saray İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler tarafından yapılan yol kontrolünde 2006-2009 tarihler arasında Karayolları Bölge Müdürlüğü ve TÜVTÜRK adına sahte bandrol ile düzenlenmiş toplam 27 araç tespit edildi. Jandarma tespit ettiği araçların evraklarını Karayolları Bölge Müdürlüğü ve TÜVTÜRK Özel muayene istasyonları ile yapılan yazışmalar neticesinde netlik kazandı. Jandarmanın bu çalışmalar neticesinde Karayolları Bölge Müdürlüğü adına 15 adet araç bandrolü ve muayene işlemleri yapıldığı tespit edilirken, TÜV özel muayene istasyonu adına da 12 aracın bandrolü ve muayenesi yapıldığı kesinlik kazandı.  Bu araçlar jandarma tarafından otoparka çekilerek bağlandı.
    Saray İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı ekiplerin titizlikle başlattığı çalışmalar sonucunda 27 kişiye ait araçların sahte evraklarla yapıldığı kesinlik kazanırken, bu araçların muayenesi için sahte evrak düzenleyen 6 kişi de tespit edildi. Bu şahıslar hakkında Cumhuriyet Savcılığı tarafından adli soruşturma başlatıldı. 

İMAM DA BUNU YAPARSA…

     İmam bunu yaparsa cemaat ne yapar?  Sahte araç muayenesi yapan çetedeki şahıslardan biri de imam çıktı. Biri imam 6 kişi hakkında sahte evrak düzenleme suçu ile soruşturma başlatıldı. 

Jandarma ÇENÇ otobüsü yakaladı

    Saray İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerin yaptığı yol kontrolünde CHANGE (çenç) otobüsü yakalandı.
    Jandarma ekipleri geçtiğimiz günlerde yapılan bir yol kontrolünde B.E isimli şahsa ait bir servis otobüsünü durdurarak, sahte şase numarası ve sahte plaka kullandığını tespit etti. Motor ve şase numaralarının kontrolü sonrasında araç bağlanarak otoparka çekildi.
  ÇENÇ, aracın sahte şase numaraları ve plakayla çeşitli araçlardan toplayıp yeni bir araç oluşturma işlemidir.
    Yetkililer araç satın alınırken kaporta, görünüm ve motorun sesinden ziyade bilgisayarlı ortamda test yapılmasına özen gösterilmesi konusunda uyardı. Otomobilin çalıntı olup olmadığı ve ÇENÇ işlemine tabi tutulup tutulmadığını anlamak için motor ve şase numaralarının kontrol edilmesi gerektiğini söylediler.

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE