Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Soğuğa rağmen yine de kutladık!

Yayınlama: 18.11.2010 - 13:22 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

      29 Ekim 1923 tarihinin Türk Devleti'ne adının verildiği ve Cumhuriyetin ilan edilişinin 87. Yıldönümü Tüm Türkiye'de olduğu Saray'da dondurucu soğuk altında kutlandı. Perşembe gün saat 13.00'de soğuk hava ve yağmur altın gerçekleşen çelenk koyma törenini ardından cuma günü kutlamalar da dondurucu soğuk altında gerçekleşirken, kutlamalara katılan öğrencilerin soğuktan titredikleri görüldü.
    Kutlamalar ilk olarak soğuk ve yağışlı havaya rağmen perşembe günü Atatürk Anıtı'na çelenklerin konulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Sürekli yağan yağmur altında gerçekleşen çelenk koyma törenine katılan protokolün devamında zevat toplu olarak çelenk sunumu yaparken, törene katılan zevat soğuk ve yağış nedeni ile zor anlar yaşadı.

TEBRİKLER KABUL EDİLDİ
    Perşembe günkü kutlamaların ardından cuma günü saat 09.30'da Kaymakam Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Yücel Özel ve Belediye Başkanı Nazmi Çoban tebrikleri kabul ettiler. Ardından kutlamalar saat 10.15'de Belediye Kültür ve Sanat Merkezi önünde devam etti.  Protokolün yerini alması ile Kaymakam Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Kur. Alb Yücel Özel ve Belediye Başkanı Nazmi Çoban halkın bayramını kutlarken, ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile program devam etti.

ŞİİRLER OKUNDU

      Yağmur ve soğuk havaya rağmen, bayram coşkulu ve heyecanla kutlarken, Mustafa - Elmas Arıcı Anadolu Lisesi'nden bir öğrenci ve Cumhuriyet İlköğretim Okulu'ndan bir öğrenci şiir okudular.
     Kaymakam Gülihsan Yiğit tarafından günün anlam ve önemini belirten konuşma yapılırken, METEM ve Mehmet Uygun İlköğretim Okulu öğrencileri birer şiir okudular.
     Cumhuriyetin kabulüne ilişkin kısa bir canlandırma gösteri yapılırken, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Trakya Yöresi Sahnelemeli Halk Oyunları Ekibi gösterilerini sunumu gerçekleştirildi.
     Havanın soğuk ve dondurucu olması nedeniyle kutlama programı hızlandırarak, resmi geçit töreni yapıldıktan sonra program sona erdi.

KOKTEYL BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ

      29 Ekim Cumhuriyet Kokteyli saat 19.00'da Kaymakamlık tarafından Askeri Gazino'da düzenledi.
      Askeri Gazinoda düzenlenen kokteyle Kaymakam Gülihsan Yiğit, Garnizon Komutanı Kur. Alb. Yücel Özel, Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Büyükyoncalı Belediye Başkanı Necati Sezer, Beyazköy Belediye Başkanı İbrahim Malkoç, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütlerin yanı sıra gaziler ve davetliler katıldı. 

 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE