Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa SARAY
SARAY

Sosyal Oluşum Derneği'nden İftar Yemeği

Yayınlama: 11.08.2011 - 10:57 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

 Saray Sosyal Oluşum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği salı akşamı Ayaspaşa Cami avlusunda bir iftar yemeği verdi. Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile birlikte başlayan iftar yemekleri Saray'da büyük ilgi görüyor. 

   Geçtiğimiz perşembe günü Saray Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler, cumartesi akşamı da Saray'da güç birliği oluşturan ilçenin güçlü sivil toplum örgütleri iftar yemeği verirken, salı akşamı da Saray Sosyal Oluşum Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği iftar yemeği verdi. Yemeğe yaklaşık 800 kişi katıldı.
     Cami imamları ve Saray Müftüsü Bahri Şamat'ın okuduğu dualarla vatandaşlar iftarlarını açtılar.   Yüce Mevla’nın dünya Müslümanlarına manevi bir nimet olarak verdiği mübarek Ramazan ayı, fakiriyle zenginiyle, köylüsüyle, kentlisiyle bütün Müslümanları kaynaştırmaktadır. Çeşitli vesilelerle yapılan yardımlar, verilen iftarlar, yapılan ikramlar, sunulan hediyeler, Müslümanları birbirine adeta kenetlemektedir. Her mümin, Ramazan ayında yapılan her iyiliğin sevap olarak karşılığının bire bin misli verileceğini bildiği için fitre ve fidyenin dışında kalan zekâtla beraber tüm iyilik ve ihsanı bu aya vakfediyor. Böylece Allahtan bol sevap ve mükâfat alma hakkına sahip oluyor.
       Ramazan ayında herkesin huzurlu ve mutlu olması açısından etrafımızdaki dostlarımıza, komşularımıza, uzakta olan dost ve akrabalarımıza bakmalı, hal hatırlarını sormalıyız. Anne-babamız uzakta ise Ramazan aylarını tebrik etmeli, ihtiyaçları var ise maddi ve manevi yönden destek olmaya çalışmalıyız. Onların mutluluğu bizim mutluluğumuz olmalı, onların üzüntüsü bizim üzüntümüz olmalıdır. Peygamberimiz (sav) efendimiz, “Allah’ın rızası anne- babanın rızasındadır. Allah’ın gazabı, anne- babanın bedduasındadır.” Diye buyurmuşlardır. 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE