Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
⌂
Anasayfa ›SARAY
SARAY

Süt Baronlarına geçit vermeyeceğiz

Yayınlama: 07.03.2013 - 21:47 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Saray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Özer yaptığı basın açıklamasında “Süt Birliği batıyor”, “Süt Birliği dağlıyor” gibi söylemlerin ortaya atılmasına sert tepki gösterdi. Saray Süt Birliğin bu yıl daha güçlü bir şekilde görevinin başında olduğunu söyleyen Başkan Özer, Süt Birliği oluşturulduktan sonra bazı çevrelerin sütü ucuza toplama devri kapandı. Şimdi bu kişiler yalan yanlış beyanatlarla süt üreticisinin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Süt bizim işimiz. Bu işi ne süt baronlarına bırakırız, ne de onlara geçit veririz” dedi.

Saray Süt Üreticileri Birliği Başkanı Fikret Özer basın açıklaması yaparak üreticinin sütünü ucuz fiyattan almaya çalışanların yalan yanlış beyanlarla halkın kafasını karıştırdığını söyledi.


AMAÇLARI SÜTÜ DÜŞÜK FİYATA TOPLAMAK
Süt Üreticileri Birliği’nin 3-5 rant düşkünün çarpıtma açıklamalarıyla tökezlemeyeceğini söyleyen Özer, “Birliğimiz 740 üyemizin desteği ile dimdik ayaktadır. Biz bugüne kadar kimsenin maşası olmadık ama maşa olanlar yeri ve zamanı gelince yaptıkları işin bedelini ödeyeceklerdir. Süt baronları ve onların yandaşları ‘Süt Birliği batıyor’, ‘Süt Birliği dağlıyor’ gibi sözleri yayarak üreticinin kafasını karıştırmaya çalışıyorlar. Bu baronlar sütü düşük fiyattan alamadıkları için Birliğimizi karalamaya yönelik kampanya başlatmış durumdalar. Şimdi de kooperatif kurmuşlar. Bu arkadaşlara soruyorum; Üreticinin sütü 60 kuruşa, 70 kuruşa alınırken neredeydiniz? Bu kişiler süt üreticisini düşünseydiler fiyat düşük iken çıkıp mücadele ederlerdi. Bunların temel derdi Birliği ortadan kaldırıp üreticinin sütünü düşük fiyattan toplamak. Süt Üreticileri Birliği dimdik ayakta ve bu duruma müsaade etmeyecektir. Çok açık ki süt bizim işimiz ve Süt Üreticileri Birliği Süt Baronlarına geçit vermemekte kararlıdır. Bunu da herkesin böyle bilmesini istiyorum” dedi.

RANT İÇİN ÜRETİCİYİ KANDIRMAYA ÇALIŞIYORLAR
Sütü olmayan bazı kişiler sırf rant için üreticiyi kandırmaya çalıştığını söyleyen Özer, “Bir kere sütü olmayan süt işine karışmasın. Bu kişiler açık ki üreticimizi zarar ettirmek istiyorlar. Süt Üreticileri Birliği’nde üreticinin zarar etmesi söz konusu değil. Ama kooperatifte zararda üyeleri olumsuz yönde etkiliyor. Kooperatif bir çıkış noktası değil, batış noktasıdır. Süt baronları kendi çıkarları için süt üreticisini batırmak istiyorlar. Birliğimiz buna katiyen müsaade etmeyecektir. Süt Baronlarına asla geçit vermeyeceğiz” dedi.

 

Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

SARAYLI KART: VERİLEN BİR SÖZÜN HAYATA GEÇİRİLMESİ  

Kimin Getirdiği Önemli Değil: Hizmetin Gelmesi Önemli

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE