Saray Gözlem Gazetesi, Saray haber, Trakya Gözlem Haber, Saray Haberleri
Anasayfa TEKİRDAĞ
TEKİRDAĞ

Tekirdağ'da "Bağ Bozumu Şenliği" düzenlendi

Tekirdağ'da "Bağ Bozumu Şenliği" düzenlendi

Yayınlama: 03.09.2022 - 11:37 Kaynak: Haber Merkezi
Paylaş:

Şenlikte enstitü tarafından geliştirilen 50 üzüm çeşidi beğeniye sunuldu, geleneksel pekmez ve bulama yapımı gösterildi

Tekirdağ'da Süleymanpaşa Belediyesi ve Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce "Süleymanpaşa Bağ Bozumu Şenliği" düzenlendi.

Hasadın başlaması dolayısıyla düzenlenen etkinlikte enstitü tarafından geliştirilen 50 üzüm çeşidi, katılımcıların beğenisine sunuldu.

Kadınlar tarafından katılımcılara geleneksel pekmez ve bulama yapımı gösterildi.

Tekirdağ Fotoğraf Derneği üyesi fotoğrafçılar ve vatandaşlar da üzüm bağında oluşturulan dekorlar önünde fotoğraf çektirdi.

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, Bağcılık Araştırma Enstitüsünün çok güzel çalışmalar yaptığını söyledi.

Enstitüdeki milli koleksiyon bağında çok sayıda üzüm çeşidi olduğunu ifade eden Yıldırım, "Burada tek bir alanda hepsini birden görebiliyoruz. Aslına bakarsanız bu tür alanları her türlü meyvede yapmamız lazım. Yani kirazda, elmada, erikte, armutta da yapalım. Böylece özellikle Anadolu'da ve Trakya'da Türkiye sınırları içerisinde yetişen her türlü meyvenin bulunduğu bir alanı ayrı ayrı oluşturalım." dedi.

Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Metin Türker de bağ bozumlarının önemli etkinlikler olduğunu dile getirdi.

Bağ bozumlarının, emeklerin faydaya döndüğü günler olduğunu aktaran Türker, şöyle konuştu:

"Buradaki etkinliğin farklı bir anlamı var. Türkiye'deki bağ alanlarının yüzde 10'unun bölgemizde olduğu düşünüldüğünde... Şenliğin, Türkiye'deki toplam 35 çeşidin 19'unu geliştiren enstitüde olması ayrı bir önem arz etmektedir. Üzümün hem üretimi açısından dünyada çok önemli yeri olan bir ülkeyiz. 390 bin hektar alanda üzüm üretimi yapılmakta. 3,7 milyon ton ürünle dünyada altıncı sıradayız. İhracatta da 700 milyon dolarlık bir ihracat potansiyelimiz var. Yani milli ekonomiye çok büyük bir katkı sağlıyoruz. Baktığımız zaman üzüm ihracatı açısından da Türkiye dünyada birinci sırada."

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel ise bağ bozumu etkinliklerini geleneksel hale getirdiklerini aktararak, "Namık Kemal Üniversitemizle yürüttüğümüz ciddi çalışmalar var. Biz bu organizasyonlarla hem bölgemizdeki 1600 çeşit üzümü tanıtabileceğimiz ve yaşatacağımız etkinlikler yapmaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Etkinliğe, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Öcal, Tekirdağ Bağcılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Mehmet Ali Kiracı, protokol üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından davul zurna eşliğinde üzüm bağına geçen protokol üyeleri burada üzüm hasat etti.

# Tekirdağ\'da # "Bağ # Bozumu # Şenliği" # Düzenlendi
Son Haberler

BÜYÜKŞEHİR TARLA YOLLARINI HASADA HAZIRLIYOR

08.05.2026 - 23:21

CANDAN BAŞKAN: “TEKİRDAĞ BÜYÜYOR, HİZMET KALİTEMİZ ARTIYOR”

09.02.2026 - 17:03

Çerkezköy’de Halk Otobüsü ile Kamyon Çarpıştı: 1 Yaralı

02.01.2025 - 11:23

PUNTİLA AĞA VE UŞAĞI MATTİ’YE İSTANBUL VE ÇERKEZKÖY İZLEYİCİSİNDEN TAM NOT

02.01.2025 - 10:52

Anahtar Parti Çerkezköy Teşkilatı tanıtıldı

29.12.2024 - 18:17

Çerkezköy'de Yılbaşı Kuruyemiş Telaşı Başladı

29.12.2024 - 18:13

Çerkezköy Kent Konseyi’nden Örnek Proje: “Kardeşim Üşümesin”

29.12.2024 - 18:10

Tekirdağ'da firari hükümlü yakalandı

29.12.2024 - 18:07

Tekirdağ'da kumar oynayan 5 kişiye para cezası kesildi

29.12.2024 - 18:06

Notalarla engelini aşan Melis öğretmen azmiyle umut oluyor

29.12.2024 - 18:01
Son Makaleler

AYNI SENİN GİBİ  

ÇOCUKLARIMIZA KAHRAMAN DİYE KİMİ İZLETİYORUZ?

Kurnaz İnsan ile Zeki İnsan Arasındaki Fark

PARTİCİLİK OYNAMAYIN GERÇEK PARTİLİ OLUN 

Çelenk Unutulur mu? Soruyorum!

SİYASETÇİLER TARAFINDAN GAZETECİLERE “ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERMEK”  

Özgür Özel’in Son Durağı İmamoğlu mu?

KISMEN DOĞRU 

Vatandaş Var, Tel Örgü Var… Peki Devlet Nerede?

“Üç Yıl Önce Söz Verilmişti: Saray Şimdi Okulunu Bekliyor!”

Kategoriler
ÇERKEZKÖY ÇORLU EDİRNE KAPAKLI KIRKLARELİ MALKARA SARAY SÜLEYMANPAŞA TEKİRDAĞ TRAKYA ULUSAL VİZE